Prvo zlato u džudou za Srbiju IKADA: Aleksandar Kukolj je šampion Evrope!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Apr.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo zlato u džudou za Srbiju IKADA: Aleksandar Kukolj je šampion Evrope!

Foto: Guliver/Elsa/Getty Images

Srpski reprezentativac u džudou Aleksandar Kukolj postao je prvak Evrope na šampionatu u Varšavi.

On je u kategoriji do 90 kilograma u finalu turnira u Poljskoj pobedio Aksela Kležera iz Francuske.

Kukolj je na putu do zlatne medalje ranije pobedio Švajcarca Grosklausa, Nenartavičiusa iz Litvanije, Kaljulaida iz Estonije i Azerbejdžanca Mehdijeva.

Kukolj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je doneo prvu evropsku titulu Srbiji u džudou od osamostaljenja.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kukolju.

"Upućujem Vam najiskrenije čestitke na osvojenom zlatnom odličju i tituli evropskog šampiona. Borbenost, istrajnost i ogromna želja doveli su Vas do najvišeg trona, a Srbiji doneli prvo zlato u ovoj sportskoj disciplini. Svaka čast!" istakao je u svojoj čestitki predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Isto je učinio i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

"Srbija danas, prvi put u istoriji, sija zlatnim evropskim sjajem zahvaljujući našem velikom Aleksandru Kukolju! Hvala ti šampione što si Srbiju doveo do evropskog trona, svaka čast na ovom uspehu za anale!", navodi se u čestitki ministra Udovičića.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Pogledajte vratolomiju Kukolja za istorijsko zlato Srbije u džudou! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Apr.2017, 12:48

Aleksandar Kukolj osvojio je evropsko zlato u džudo u kategoriji do 90 kilograma na maestralan način...U finalu u Varšavi, Kukolj je na ipon savladao Aksela Kležera iz Francuske posle 3.28 minuta, a završnica je bila posebno spektakularna zbog vratolomnih poteza našeg borca...Kukolj je na putu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.