Privatno-pravno partnerstvo za JKP Stan sumnjivo?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privatno-pravno partnerstvo za JKP Stan sumnjivo?

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od odlazeće gradske vlasti u Novom Sadu da postupak privatizacije Javnog komunalnog preduzeća "Stan" vodi na javan i zakonit način i poručila da to gradsko preduzeće ne može završiti u rukama sumnjive firme iz Litvanije, s kojom prema navodima medija u tajnosti pregovaraju gradski čelnici.

"Reč je o firmi koja po svojim poslovnim i finansijskim kapacitetima očigledno nije u stanju da reši pitanje nagomilanih dugovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i druge probleme s kojim se suočava JKP 'Stan'.

Na čelu litvanske kompanije su ljudi vrlo problematičnih poslovnih biografija, iza kojih je niz neuspešnih privatizacija u Bosni i Hercegovini, posle kojih su ostala propala i prezadužena preduzeća, te ojađeni radnici koji godinama traže pravdu", naveo je DS u saopštenju.

Ta stranka je optužila gradsku vlast da kroz proces privatizacije JKP "Stan" namerava da preuzme delatnost, odnosno tržište i imovinu tog preduzeća, a nagomilane dugove bi trebalo da plate svi Novosađani, dok bi zaposleni bili prinuđeni da potraže novi posao.

SNS: Moguće javno-privatno partnerstvo za JKP Stan iz NS

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas kritike Demokratske stranke (DS) da gradska vlast u Novom Sadu priprema privatizaciju Javnog komunalnog preduzeća "Stan" u saradnji sa "sumnjivom firmom" iz Litvanije i navela da je javno-privatno partnerstvo jedan od mogućih načina za spasavanje tog preduzeća.

"Kako postoji više modela prevazilaženja nasleđene teške ekonomske situacije u JKP Stan, pored unapred pripremljenog plana reorganizacije, razmatra se i mogućnost javnog privatnog partnerstva kao jednog od modela, kojim bi se uz saglasnost svih poverilaca definisao način namirenja obaveza, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da ukoliko to bude javno-privatno partnerstvo, ono će biti sprovedeno po zakonu, na transparentan način i u postupku gde se mogu javiti sve zainteresovane domaće i strane kompanije.

SNS nije demantovao navode DS-a u vezi sa firmom iz Litvanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Sprečiti prodaju JKP "Stan" sumnjivoj firmi iz Litvanije

Izvor: Blic, 04.Apr.2016

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od odlazeće gradske vlasti u Novom Sadu da postupak privatizacije Javnog komunalnog preduzeća "Stan" vodi na javan i zakonit način i poručila da to gradsko preduzeće ne može završiti u rukama sumnjive firme iz Litvanije, s kojom prema navodima medija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.