Preokretom do trofeja

Izvor: RTS, 09.Avg.2011, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preokretom do trofeja

Posle velike borbe i odlične igre obe ekipe, Srbija, pobedom nad Hrvatskom (80:71), osvojila "Turnir šest nacija". Hrvati vodili deset poena razlike u poslednjoj četvrtini, a onda krenula furiozna serija "orlova". Krstić proglašen za najboljeg igrača na turniru.

Srbija je savladala Hrvatsku (80:71) u finalu "Turnira šest nacija" i pokazala da su "orlovi" dobro radili na pripremama, ali i da imamo čemu da se nadamo na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Nenad Krstić predvodio je našu reprezentaciju do trofeja u Ljubljani, Miloš Teodosić nije bio šuterski raspoložen, ali je u ključnim momentima, odličnom odbranom i pravovremenim asistencijama, bio lider na terenu.

"Orlovi" su nešto nervoznije ušli u meč, što su Hrvati iskoristili da snažnom odbranom stignu do početne prednosti. Ipak, izabranici Dude Ivkovića vrlo brzo su se vratili u meč i posle slobodnih bacanja Mačvana stigli do prve prednosti (13:11).

Hrvati ponovo stežu odbranu i posle odlične deonice Bojana Bogdanovića ponovo dolaze do lepe prednosti. Lepim zakucavanjem, uz dodatno slobodno bacanje, Kosta Perović postavlja konačan rezultat prve četvrtine 21:18.

Druga četvrtina donela je ujednačenu igru dv protivnika. Reprezentacija Srbije uspela je tokom većeg dela druge deonice da odžava prednost od dva do četiri poena, ali pre svega zbog lošeg šuta za tri poena "orlovi" nisu uspeli da se odlepe rezultatski.

Ipak, trideset sekundi pre poluvremena, trojkom Simona, Hrvatska stiže do nove prednosti (39:38). Srbija nije iskoristila svoj napad, ali ni Hrvati svoj, pa naše komšije odlaze na veliki odmor sa minimalnom prednošću.

Kao i na početku utakmice, Hrvati bolje otvaraju drugo poluvreme i vrlo brzo stižu do 44:38. I ponovo, kao na početku meča, Srbija brzo hvata priključak zahvaljujući odličnom Dušku Savanoviću, koji je sa nekoliko odličnih poteza podigao publiku na noge.

Hrvatska ponovo uspeva da stigne do prednosti od nekoliko poena, koju je održavala do samog kraja treće četvrtine. Pogotkom Drejpera, uz zvuk sirene, Hrvatska na poslednji odmor odlazi sa sedam poena prednosti (60:53).

Poslednja četvrtina počinje odličnom igrom Hrvatske, naročito Bojana Bogdanovića. Sa druge strane, naše reprezentativce nije išao šut za tri poena, pa Hrvati lako stižu do deset poena prednosti (67:57).

Međutim, šest minuta pre kraja meča, Srbija se budi. Hrvati u dva navrata ne uspevaju da upute šut na naš koš, a na drugoj strani, koševima Tepića i Krstića, "orlovi" se vraćaju u život i posle trojke Tepića stižu do poena minusa 67:66, a onda i do prednosti.

Serija Srbije od 13:0 donela je prednost "orlovima", a u samoj završnici profunkcionisao je i šut za tri poena. Teodosićeva trojka, njegov prvi pogodak iz igre u meču, rešila je konačan ishod, pa je Srbija, na kraju, zabeležila i ubedljivu pobedu (80:71).

Nenad Krstić, kapiten reprezentacije Srbije, proglašen je za najboljeg igrača turnira u Ljubljani, dok je Miloš Teodosić najbolji asistent takmičenja.

Lepa uvertira naše reprezentacije pred Evropsko prvenstvo u Litvaniji, a mora se dodati da su "orlovi" u Ljubljani igrali oslabljeni neigranjem Novice Veličkovića i Nemanje Bjelice, koji se oporavljaju od povreda.

Srbija - Hrvatska 80:71

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.