Poznato još sedam učesnika košarkaškog EP

Izvor: Glas javnosti, 08.Sep.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznato još sedam učesnika košarkaškog EP

ISTANBUL - Posle odluke da na narednom prvenstvu Evrope učestvuju 24 umesto 16 reprezentacija, FIBA Evropa je saopštila koje selekcije su stekle pravo igranja u Litvaniji 2011. godine.

Kvalifikacije za prvenstvo Evrope odigrane su ovog leta i na prvenstvo Evrope su prošli Crna Gora, Izrael, Velika Britanija, Makedonija i Belgija, a sada su im se pridružili Bosna i Hercegovina, Bugarska, Gruzija, Italija, Letonija, Poljska >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i Ukrajina.

- Sve te ekipe sada mogu da se pripremaju za šampionat i ovo im je nagrada za sve što su poslednjih godina njihove federacije uradile na razvoju košarke - rekao je generalni sekretar FIBA Evrope Nar Zanolin.

Direktan plasman na Evrobasket 2011. obezbedili su branioci titule Španci, organizatori turnira Litvanci i Srbija, Grčka, Rusija, Francuska, Slovenija, Nemačka, Hrvatska i Turska.

Preostala dva mesta biće popunjena na dodatnim kvalifikacijama, koje će biti održane u Litvaniji neposredno pre početka šampionata. Na njima će učestvovati nacionalne selekcije Finske, Mađarske i Portugala, koje su u kvalifikacijama bile poslednjeplasirane u svojim grupama.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.