Poraz juniora na startu druge faze

Izvor: B92, 04.Jul.2011, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz juniora na startu druge faze

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Litvanije sa 71:54 u prvom kolu druge faze Svetskog prvenstva u Letoniji.

Izabranici selektora Dejana Mijatovića loše su počeli meč protiv Litvanije, prve poene postigli su u četvrtom minutu.

Srpski juniori su dozvolili raspoloženom rivalu da povede na startu 7:0, a krajem prve četvrtine sa 26:8. Nešto boljom igrom u finišu prvog poluvremena Srbija je uspela da smanji veliku prednost protivnika i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ode na odmor sa nešto manjim zaostatkom, sa 33:21.

Drugo poluvreme počelo je sjajno za naš mladi tim. Serijom 9:1 zaostatak je smanjen na ohrabrujućih 34:30. Uspostavljena je ravnoteža igre i rezultata i činilo se da će doći do velikog preokreta. Optimizam je porastao u 34. minutu kad je poenima Luke Mitrovića Srbija uspela da izjednaći na 48:48. Međutim, tada je naš tim praktično stao. Litvanci prave seriju 23:3 i na kraju stižu do ubedljive pobede.

Šut nikako nije služio reprezentativce Srbije o čemu svedoči procenat uspešnosti od samo 30 odsto, što je uz 15 izgubljenih lopti bila ogromna prepreka na putu do trijumfa.

Selektor Dejan Mijatović analizirao je uzroke poraza naše selekcije u duelu sa reprezentacijom Litvanije.

Loše smo počeli utakmicu, nedovoljno angažovano u odbrani, što je protivnik umeo da kazi i stekne veliku prednost. Ono što me raduje, jeste činjenica da su momci pokazali karakter, uspeli da se vrate u igru i stignu do izjednačenja. Imali smo nekoliko napada da preuzmemo vođstvo, ali smo svojim greškama, nerezonskim šutevima dozvolili Litvancima do dođu do pobede", rekao je Mijatović.

Juniori Srbije sastaće se u utorak od 11.15 časova sa vršnjacima iz Hrvatske, koji su u prvom kolu četvrtfinalne grupe F pobedili Egipat sa 83:81.

Srbija – Litvanija 54:71 (8:19, 13:14, 22:15, 11:23)

Srbija: Cvetković 15, Vujošević, Lambić 10, Krstić 3, Bogdanović 5, Mitrović 4, Gujaničić, Silađi 5, Bešović 10, Drenovac 2, Igrutinović, Dangubić.

Litvanija: Simanavičijus 4, Pukis, Močkevičijus, Ulanovas 6, Redikas 17, Giedratis, Butkevičijus, Sabonis 3, Čizauskas 10, Jakstas 8, Valenčiunas 18.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.