Poraz hokejaša i od Litvanije

Izvor: B92, 09.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz hokejaša i od Litvanije

Hokejaši Srbije doživeli su drugi poraz na pretkvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre.

Srbija je u drugoj rundi turnira u Budimpešti poržena od litvanije rezultatom 7:2 70:1, 4:1, 3:0). Naša selekcija u nedelju igra sa Hrvatskom, koja je takođe doživela drugi neuspeh (1:6 protiv Mađara), dok se za prvo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bore Litvanci i Mađari, a pobednik tog duela u februaru će učestvovati u kvalifikacijama za Igre u Vankuveru.

Srbija je u drugoj rundi imala prednost posle prve trećine, posle pogotka Nadaskog. Gol je postignut u situaciji 5 na 5, iako je naš tim četiri puta imao jednog, a jednom dva igrača više.

U drugom periodu Litvanci su često imali brojčanu prednost, pa su brzo preokrenuli na 2:1, ali je Perić u 31. minutu izjednačio. Izgledalo je tada da će naš tim moći da se suprotstavi favoritu, koji igra rang iznad Srbije, ali će finiš drugog perioda doneti odluku, jer Litvanci za 18 sekundi postižu dva gola i odlaze na poslednji odmor sa stabilnom prednošću.

Poslednja trećina ličila je na skraćeni presek prva dva perioda – Litvanci su u uvodnih 8 minuta imali četiri kazne, ali ih naš tim nije iskoristio, pa je usledila kazna u vidu dva pogotka u istom minutu. Konačnih 7:2 litvanski tim dostigao je minut i po pre kraja.

Srbija nije iskoristila nijednu od 13 prilika sa igračem više, Litvanci su 3 od 14 takvih situacija rešili pogotkom.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.