Poluvreme: Litvanci u prednosti, srpski juniori posustali (39:32)

Izvor: Blic, 10.Jul.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Litvanci u prednosti, srpski juniori posustali (39:32)

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije igra finalni meč Svetskog prvenstva u Letoniji protiv selekcije Litvanije. Litvanija na poluvremenu vodi sa 39:32 (18:13, 21:19).

Izabranici Dejana Mijatovića vodili su u prvoj četvrtini više računa o odbrani, tako da su u napadu zakazali, praveći prečesto greške.

S druge strane, ni Litvanci nisu briljirali ne uspevajući da odmaknu na pristojniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prednost. U ekipi Srbije Cvetković i Bešović postigli su u prvoj deonici po četiri poena.

U drugoj četvrtini viđena je mnogo bolja organizacija igre Srbije a ekipu je predvodio raspoloženi Bogić Vujošević, ujedno i najefikasniji u timu sa sedam poena.

Posle serije loših šuteva za tri poena (0/11), Srbija preko Đorđa Drenovca i Nikole Silađija sustiže Litvance na poen prednosti (32:31).

Ipak, umesto da krene u prodor, Drenovac je u ključnom napadu četvrtine pokušao da novom trojkom donese prednost.

Litvanci su to iskoristili za seriju 5-0 nakon koje je selektor Mijatović očitao lekciju košarkašima o tome šta treba promeniti kako bi se došlo do pobede.

Osim Vujoševića sa sedam poena, Silađi, Bešović i Drenovac imaju po šest. U ekipi Litvanije, najraspoloženiji je Jonas Valanciunas sa čak 17 poena.

Povezane vesti: Nova deca zemlje košarke Mijatović: Sila je pred nama, ali mi branimo čast srpske košarke Srpski juniori u finalu SP u košarci! Mijatović: Raduje me karakter ekipe, presudili su nerezonski šutevi Litvanci preslišali Srbe na U-19 prvenstvu sveta

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Srbija bez titule u Letoniji

Izvor: B92, 10.Jul.2011

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na šampionatu sveta u Letoniji...Ekipa Dejana Mijatovića je u finalu poražena od selekcije Litvanije sa 85:67...Juniori Srbije su se protiv favorizovanog protivnika, koji je imao veliku podršku publike, ali i malu sudija, držali...

Nastavak na B92...

PORAZ SRBIJE OD SLOVENIJE U PRIPREMNOM MEČU ZA SP

Izvor: Kurir, 10.Jul.2011

BEOGRAD - Juniorska reprezentacija Srbije u rukometu poražena je u Mađarskoj od Slovenije sa 30:24 (14:8) na pripremnom turniru za Svetsko prvenstvo, koje će se održati od 17. do 31. jula u Solunu...U ekipi selektora Igora Butulije istakli su se Jokić, Ilić, Nikolić i Dimitrijević sa po četiri...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.