Pobeda Srbije na startu U19 EP

Izvor: B92, 20.Jul.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Srbije na startu U19 EP

Mlada reprezentacija Srbije počela je U19 Evropsko prvenstvo pobedom nad Turskom sa 2:1 (1:0), u grupi B u Litvaniji.

Orlići' su poveli golom Andrije Lukovića u 17. minutu, a na 2:0 povisio je Aleksandar Mitrović u 55. minutu meča. Turska je poraz ublažila dva minuta pre kraja golom Nijaza.

Izabranici Ljubinka Drulovića sledeći meč igraju u utorak protiv Gruzije, takođe u Marijampolju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (17:30), a u trećem kolu rival je Francuska u Kaunasu (petak, 15:30).

Iako su kladionice pred početak EP više šanse u ovom duelu davale Turskoj, "orlići" su od prvog minuta pokazali veći kvalitet i nekoliko puta zapretili rivalu.

Prvo je odlična šansu imao Maksimović, da bi potom Milinković-Savić posle greške golmana Turske pogodio stativu za 30-ak metara. Konačno u 17. minutu Srbija je povela. Nakon brze akcije po desnoj strani Golubović je ubacio loptu na drugu stativu, a Andrija Luković je sjajno skočio i glavom zakucao loptu pod prečku.

Samo sedam minuta posle gola Lukovića, Turci su imali najbolju priliku u dotadašnjem delu utakmice. Rajković je tada očajno reagovao posle šuta Jilmaza, slično kao Bajković u pobedi Zvezde nad IBV-om pre nekoliko dana, lopta je možda i prešla gol liniju, ali su sudije procenile da je naš golman ipak na vreme izbacio loptu.

Ta situacija je usporila turske fudbalere, a naši su nastavili sa napadima. Do isteka prvih pola sata igre Đurđević i Luković su imali prilike da dupliraju prednost, ali nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika. Usledio je period mirnije igre, a do kraja prvog poluvremena naš tim je zadržao zasluženo vođstvo.

Nakon desetak minuta anemične igre dva tima u nastavku, Srbija je duplirala vođstvo u 55. minutu. Strelac prvog gola Luković ubacio je iz teške pozicije sa leve strane loptu u peterac, a Aleksandar Mitrović je volej udarcem savladao golmana Turske, iako je bio sam između trojice rivala.

Posle ovog gola naš tim je zaigrao opreznije u odbrani, nije srljao u napadu, pa je prepustio inicijativu rivalu. Turska je u narednih 20-ak minuta nekoliko puta zapretila, uglavnom preko Jilmaza, ali Rajković nije imao većih problema na golu.

Turci su u finišu napali još žešće, Jilmaz je i dalje bio glavna opasnost, ovaj put je Rajković morao da bude mnogo oprezniji. Naš tim se odlično branio sve do 88. minuta. Rezervista Nijaz dobio je sjajnu loptu ispred peterca, njegov čuvar bio je suviše daleko pa je Turčin lako savladao našeg golmana.

Drulović je u nadoknadi vremena pojačao defanzivu uvođenjem Vojvodića i Melega, a Milinković-Savić je umalo sa sredine terena iznenadio Pirija. Nekoliko sekundi nakon što je istekla nadoknada vremena Turska je umalo izjednačila, ali je naš tim ipak imao sreće, lopta je prošla pored stative, pa je ostalo 2:1.

U19 Evropsko prvenstvo, Grupa B:

Srbija Turska 2:1 (1:0)

Luković 17, Mitrović 55 – Nijaz 88

U19 Srbija: Rajković – Antić (Urošević 67'), Filipović, Veljković, Golubović – Milinković-Savić, Maksimović – Pavlovski (Vojvodić 88'), Luković, Đurđević (Meleg 90+) – Mitrović

U19 Turska: Piri – Durmus, Četin, Čalik, Tufan – Ajdin (Deniz 46'), Čoskun (Guven 82'), Učan, Šahin – Bakis (Nijaz 56'), Jilmaz
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EP U19: Drulovićevi Orlići nadigrali Turke, polufinale na tacni!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jul.2013

Bravo Orlići! Tako se igra i bori za dres Srbije! Omladinska reprezentacija naše zemlje ostvarila je pobedu na startu Evropskog šampionata u Litvaniji i napravila ogroman korak ka plasmanu u polufinale! Izabranici Ljubinka Drulovića savladali su favorizovanu selekciju Turske rezultatom 2:1 i u narednom...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.