Piksi: Ko je pametan, shvatiće!

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 23:49

Piksi: Ko je pametan, shvatiće!

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je posle meča protiv Litvanije o promenama u timu, kojih je bilo čak pet u odnosu na duel sa Mađarskom.

"Orlovi" su u Kaunasu slavili sa 3:1 i ponovo uzeli stvari u svoje ruke u grupi G kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine.

"Definitivno smo u svim segmentima igre odgovorili na zadate ciljeve. Ono što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igračima rekao pred meč, najvažniji su motivisanost i trčanje. Danas ako nemate taj nivo trčanja, kapacitet kao protivnik, i ako niste motivisani kako treba, biće mnogo teško protiv svake ekipe. Ono što me posebno raduje je odnos, a desila se jedna fenomenalna reakcija svih igrača. Bili su odlučni u nameri da ovu utakmicu reše u svoju korist. Mislim da smo dominirali u svim elementima igre, da smo bili bolji, pokazali nivo kakav i treba. Pokazali smo i odgovornost, i to odgovornost prema državnom dresu, a pokazali smo i kako se reaguje na pravi način", rekao je Stojković za TV Arenasport posle meča.

Stojković je promenio pet igrača u odnosu na izgubljeni meč od Mađarske pre tri dana.

"Onaj ko je pametan, shvatiće! Ja sam i rekao da će biti promena u timu, da će biti taktičkih korekcija. Sve što se večeras uradilo, uradilo se na perfektan način", rekao je Piksi i dodao:

"Uvek ima prostora da se napreduje, da se bude bolji, to je definitivno. Za tako nešto ima vremena, postoje analize, postoje korekcije, postoji i izbor igrača koji počinju utakmicu. Sa ovim pristupom, sa timom koji je izašao na teren, ispostvilo se da smo pogodili. Ne hvalim sebe, prosto sam imao osećaj da je to to. Eto, krilne pozicije, Živković je preuzeo desno, Mladenović na levoj isto dobro odigrao, dve asistencije imao… Bila je i jedna korekcija u zadnjoj liniji, zatim, sredina terena je takođe delovala sigurno, tehnički doterano, dominantno, posed lopte je bio na našoj strani".

Srbija je u Kaunasu slavila zahvaljujući het-triku koji je postigao Aleksandar Mitrović.

"Za Aleksandra Mitrovića šta reći osim – čestitamo. Postići tri gola, to nije lako u fudablu. On je pokazao svetsku klasu. Naravno da mu trebaju kvalitetne lopte, ne može on sam, ali njegova kretnja, odlučnost, htenje da ekipa pobedi, to se videlo večeras. To je igrač koji nama apsolutno mnogo, mnogo znači".

Može li Srbija da igra sa dva špica?

"Kada pobediite, onda i nije važno, ali kada ne pobedite, onda kreću polemike. Naravno da možemo i sa dva špica, ali moja odluka je bila da ovoga puta krenemo sa Mitrovićem", zaključio je Piksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stojković: Ko razume shvatiće zašto je promenjeno pet startera u odnosu na meč sa Mađarima

Izvor: Danas, 10.Sep.2023

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković je bio zadovoljan i igrom i rezultatom protiv Litvanije u Kaunasu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.