Pala i Bugarska, orlići u polufinalu EP za košarkaše

Izvor: Blic, 17.Avg.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala i Bugarska, "orlići" u polufinalu EP za košarkaše

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je savladala selekciju Bugarske sa 88:79 (20:15, 20:24, 26:21, 22:19). Za ulazak u finale, "orlići" se sastaju sa pobednikom meča Litvanije - Letonija.

Odlično su "orlići" otvorili meč, serijom 9:2, a posle sedam minuta su vodili i 18:6, što je trglo Bugare da pitanje pobednika ne bude rešeno već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle prve četvrtine.

Zaigrali su dosta angažovanije u nastavku, pa se igralo skoro koš za koš, a rivali su se smenjivali u vođstvu. Imali su košarkaši Bugarske dva puta "+4", ali su srpski juniori košem Čvorovića otišli na odmor sa minimalnom prednašću - 40:39.

Kao i na startu utakmice, izabranici Dejana Mijatovića su odlično odigrali početak treće četvrtine - ubitačnom serijom 10:0 preuzeli su kontrolu i otišli na 50:41, zahvaljujući trojkama Stefana Pota.

Ni u poslednjoj deonici se Bugari nisu predali, stalno su bili na četiri do šest poena minusa, a kada je Andrić trojkom ponovo doneo Srbiji dvocifrenu prednost (78:68) na 2:25 do kraja, bilo je jasno da naša selekcija bliža pobedi.

Trijumf je potvrdio Radičević mirnom rukom sa penala, pošto je pogodio šest slobodnih bacanja u nizu, a ukupno 10 u samom finišu za siguran plasman u polufinale.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.