POČINJE EUROBASKET 2013: Srbija igra protiv Litvanije

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE EUROBASKET 2013: Srbija igra protiv Litvanije

Evropsko prvenstvo za košarkaše počinje danas u Sloveniji, a reprezentacija Srbije na startu turnira, na kojem će pokušati da ostvari što bolji rezultat, igra protiv Litvanije.

Selektor Srbije Dušan Ivković poručio je da je premijerni meč protiv Litvanije lak za njegove igrače, jer je rival selekcija koja je bez dileme najkvalitetnija i najiskusnija u grupi."Pripremamo se za utakmicu sa favorizovanom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Litvanijom, koja je za nas laka. Litvanci su u prilično izjednačenoj grupi sigurni najkvalitetniji i najiskusniji. Već posle duela sa njima, a pre slobodnog dana, sastajemo se sa Bosnom i Makedonijom, što je nešto sasvim drugačije, što se nas tiče", rekao je Ivković za zvanični sajt KSS.Grupa B u "gradu hokeja" Jesenicima, u kojoj se takmiči Srbija, izuzetno je teška i za očekivati je da svaki meč bude neizvestan. Pored Srbije i Litvanije, tu su Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Letonija. Plasman u drugu fazu šampionatu izboriće tri prvoplasirane ekipe iz grupe.Posle uvodnog duela sa Litvanijom, selekciju Srbije redom očekuju mečevi sa BiH, Makedonijom, Letonijom i Crnom Gorom.U grupi A u Ljubljani igraće reprezentacije Ukrajine, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Izraela i Belgije.Grupu C u Celju čine selekcije Poljske, Slovenije, Španije, Hrvatske, Češke i Gruzije.U grupi D u Kopru takmičiće se reprezentacije Finske, Grčke, Rusije, Italije, Švedske i Turske. Duel između Srbije i Litvanije igra se večeras od 21 sat.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.