Olovnih nogu u Vršac

Izvor: Politika, 22.Jul.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olovnih nogu u Vršac

Košarkaška reprezentacija završila pripreme u Nemačkoj, sledi faza uigravanja

Teških nogu, ali puni snage i samopouzdanja naši najbolji košarkaši vraćaju se danas s dvonedeljnih bazičnih priprema u Nemačkoj. Juče po podne odradili su u šumi pored hotela poslednji trening u Rotenburgu, zatim sa stručnim štabom analizirali pređeni put. Selektor Dušan Ivković častio ih je s dva noćenja u porodičnom okruženju, a u ponedeljak u Vršcu počinje treća faza priprema >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za Evropski šampionat u Litvaniji, uigravanje linija i akcija. Zdravstveni bilten je zadovoljavajući, van stroja je jedino Marko Čakarević koji će zbog povrede stopala obaviti dodatne specijalističke preglede.

–Plan smo skoro u potpunosti ostvarili. Rotenburg je u svakom pogledu položio ispit. Uslovi su bili vrhunski, što nam je znatno olakšalo posao. Iz mog iskustva rada u reprezentaciji, bićemo spremni za izuzetno zgusnut turnirski sistem u Litvaniji, veliki broj teških mečeva. Vidimo da je Fiba ponovo promenila odluku, umesto 14, ekipe će moći da prijave 12 igrača, pa će fizička spremnost igrati veoma važnu ulogu. Iz tog razloga prvi smo počeli pripreme. Imamo težak raspored i kao što je rekao selektor, moramo da budemo najspremniji – ocenio je Milenko Tepić.

Iako igračima laške pada faza kada je košarka u prvom planu, tranzicioni period posle bazičnih priprema nije jednostavan.

– U Rotenburgu smo udarili temelj za ono što nas očekuje u Vršcu. Upale mišića i sitne povrede koje prate naporne treninge su iza nas i radujemo se fazi pravljenja igre. Ono što me najviše ohrabruje je sjajna atmosfera, a o rivalima i ambicijama pričaćemo posle kontrolnih turnira – istakao je Stefan Marković.

M. S.

objavljeno: 23.07.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.