Olimpijakos slabi Žalgiris – reprezentativac Litvanije stiže u Pirej

Izvor: B92, 23.Sep.2023, 13:59

Olimpijakos "slabi" Žalgiris – reprezentativac Litvanije stiže u Pirej

Košarkaš Žalgrisa i litvanske reprezentacije Ignas Brazdeikis (24, 201) mogao bi uskoro da se preseli u Pirej i obuče crveno-beli dres.

To je vrlo realan scenario jer uprave dva kluba, Žalgirisa i Olimpijakosa, pregovaraju na temu prelaska Brazdeikisa u tabor viceprvaka Evrope.

Situacija je čista ovde - Atinjani će morati das plate Litvancima novac na ime obeštećenaj za Brazdeikisa jer ovom ugovor sa klubom ističe narednog leta.

Grčki mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navode da je Olimpijakos rešen da dobije Litvanca i da će učiniti sve što je potrebno da ga dovede u svoje redove.

Brazdeikis beleži uspon u karijeri, minule sezone imao je 11,5 poena, 2,9 skokova i 1,3 asistencije u proseku po meču u Evroligi, i standardni je član reprezentacije svoje zemlje.

Za Olimpijakosa, u ovom momentu, skoro idealna opcija pošto su Atinjani odustali od Amerikanaca Terensa Dejvisa i Kendrika Nana, a i oni su odustali od Olimpijakosa.

Otuda se i otvorila opcija sa Brazdeikisom koji je prva želja trenera Barcokasa za pozicju "trojke".

Naravno, i Žalgiris se pita, mada će teško moći da uradi bogzna šta da zadrži Brazdeikisa, kome su, kako pišu Grci, već krenuli da traže zamenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.