Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 22:20

Od produžetaka do treće runde u 20 sekundi: Voša visila, Kabić lobom u nadoknadi oborio Panevežis na kolena (VIDEO)

Dovoljno za Panevežis, neće biti i za LASK

Tri godine je novosadska publika čekala evropsku utakmicu, ali se fudbaleri Vojvodine nisu potrudili da joj ostave ni jedan jedini detalj po kome će se sećati revanš meča drugog kola kvalifikacija sa Panevežisom. Zapravo, bilo je tako sve do šestog minuta nadoknade, kada je svega dvadesetak sekundi pošto je Januševskis uzdrmao stativu novosadskog tima, rezervista Uroš Kabić na drugoj strani istrčao kontru i u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << maniru mnogo iskusnijih saigrača lob udarcem oborio litvanski tim na kolena. Ako ni zbog čega drugog, simpatizeri novosadskog kluba mogu da budu zadovoljni rezultata, jer je posle minimalnog trijumfa u Panevežisu, identičan učinak na Karađorđu Vojvodini bio sasvim dovoljna za prolazak u treću rundu – 1:0.

Međutim, ono što je bilo dovoljno da se preskoči trenutno trećeplasirani tim litvanskog prvenstva, moglo bi da rezultira debaklom u trećoj rundi. Jer Staru damu u narednoj rundi očekuje austrijski LASK, u prethodne dve sezone učesnik grupne faze Lige Evrope, u kojoj ima skalpove protiv holandskih velikana (AZ Alkmar, PSV) Sportinga (dva puta), Bazela (takođe dva puta), te remi sa Totenhemom...

Ozbiljno je Vojvodina visila iznad ivice ambisa i mnogo pre nego što se stativa uzdrmala. Detalj iz šestog minuta nadoknade je zapravo bio samo logičan sled događaja odluke Đorđevićeve ekipe da se, kako je vreme odmicalo, sve više povlači pred svojim golom.

I malo je falilo da se surva niz liticu, ali je nekako uspela da se iščupa iz Eliveltovih kandži. Ili je pak bolje reći da je brazilski vezista pomilovao prerane eliminacije, ponevši status tragičara utakmice. U prvom meču je iz slobodnog udarca zatresao stativu Simićevog gola, a da poseduje razoran udarac demonstrirao je i u srpskoj Atini. Ne i umeće u igri glavom, jer je sredinom prvog poluvremena posle najblaže rečeno loše intervencije Stevanovića sa pet metara u padu promašio prazan gol.

USKORO OPŠIRNIJE...

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.