Izvor: 011vodič.com, 15.Okt.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“ORLOVI” POSLE LITVANIJE Koje su slabe tačke Srbije i može li Tumbaković da ih reši?

Pobedi se u zube ne gleda, ali bi sada moralo. Ukoliko tri boda iz Litvanije prikriju neke nedostatke, onda neće da bude dobro. Ni u nastavku kvalifikacija, ni u eventualnom baražu za EP, a ni na duže staze.
Kvota kladionice MaxBet na pobedu Španije u Švedskoj je 1.95.
Selektor Ljubiša Tumbaković ima nekoliko problema koje mora što pre da reši. Neke i može odmah, za neke je potrebno vreme, a u nekim stvarima luta.
1. Štoperi. Ono “luta” iz prethodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pasusa odnosi se na odbranu. Nikako da se selektor opredeli za parnjaka Nikoli Milenkoviću na poziciji štopera. Na prvom meču u kojem je bio selektor, protiv Portugalije, šansu je dao Milenkovićću i Nastasiću, protiv Luksemburga centralni defanzivci su bili Spajić i Maksimović, za meč sa Paragvajem opredelio se za Stefana Mitrovića i Kolarova (kasnije ušao Milunović), a sada, sa Litvanijom, taj dvojac su činili Milenković i Kolarov. U redu je da se kombinuje, ali ovo je previše kombinovanja. Posebno što bi, u slučaju da moramo kroz plej-of Lige nacija da pokušamo da se domognemoe EP, imali nedovoljno uigrani štoperski par.
2. Golman. U poslednje vreme Marko Dmitrović pruža nešto slabije partije, a činilo se, posle odličnih igara u kontinuitetu, da je rešenje “orlova” na duže staze. Na svim mečevima u kvalifikacijama je primio gol. Razume se, nije sva krivica zbog toga na njemu, ali ne deluje da je sada tako neprikosnoven između stativa kao što je doskora bio. sSve više se nameće Predrag Rajković.
3. Kostić. Kao da u reprezentaciju dolazi njegov brat blizanac koji igra za neki lokalni klub… Onaj Kostić iz Ajntrahta i ovaj iz nacionalnog tima Srbije su dva različita igrača. Nešto, očigledno, ovog levokrilnog igrača sputava da i u sastavu “orlova” pokaže koliko je dobar.
4. Desni bek. Pokušava da za reprezentaciju neuništivog Rukavinu pronađe adekvatnu zamenu, ali pitanje je da li je Miletić taj. Nemamo ni na vidiku pravog desnog beka reprezentativnog kalibra. U reprezentaciji je i Gobeljić, ali i Miletić i Gobeljić su priučeni desni bekovi. Pozicija desnog beka nije problem od juče, to već godinama muči srpski fudbal, a Tumbakoviću je potrebno vreme da to reši na pravi način. Tu bi trebalo da “meša karte” više nego na štoperskim pozicijama.
Ima u reprezentaciji i dobrih stvari. Lepo funkcionišu Maksimović i Milivojević na pozicijama zadnjeg veznog, Ljajić može da bude “mali Tadić”, Radonjiću je pronađena prava pozicija kraj desne aut linije, Mitrović je suvo zlato ovog nacionalnog tima…
Napred, “orlovi”!


The post “ORLOVI” POSLE LITVANIJE Koje su slabe tačke Srbije i može li Tumbaković da ih reši? appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.