Ništa od četvrtfinala EP, poraz juniora Srbije od Litvanije

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od četvrtfinala EP, poraz juniora Srbije od Litvanije

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva u grčkom Volosu, pošto je u dramatičnom finišu poražena od Litvanije - 56:54 .
Izabranici selektora Slobodana Klipe bili su "u igri" samo u prvom delu meča, koji su završili sa minusom od devet poena (36:27).
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ipak, Litvanci drugo poluvreme otvaraju serijom 10:2, odlaze na dvocifrenu prednost, koju nisu ispustili do samog kraja susreta.
Međutim, drame nije falilo. Stigli su srpski dečaci na svega dva poena zaostatka, onda je Marčuljonis promašio dva bacanja, ali potom sledi loše organizovan napad Srbije za pobedu osam sekundi pre kraja, koji je završen pogrešnim dodavanjem Karapandžića, što je značilo trijumf i četvrtfinale za Litvance.
Najefikasniji akter u redovima pobedničkog tima bio je Modestas Kancleris sa 11 poena, dok su u redovima "orlića" najraspoloženiji bili Pokuševski sa 16 i Langović sa 12 poena.
Srbija će se u nastavku šampionata boriti za plasman od devetog do 16. mesta.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Još jedan neuspeh Srbije – juniori ispali u osmini finala

Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2019

Generacija do dvadeset godina – pretposlednji. Igrači do devetnaest godina – sedmi. Juniori – ispali u osmini finala. Srpska reprezentativna košarka doživela je novo veliko i teško razočaranje. Izabranici Slobodana Klipe eliminisani su u osmini finala Evropskog prvenstva u Volosu, pošto je...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.