Na njih uložite kuću i imanje!

Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2017, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na njih uložite kuću i imanje!

Luda završnica litvanskog prvenstva - četvorostrukom uzastopnom šampionu Žalgirisu je tron ozbiljno ugrožen

Otkako je 2013. godine Žalgiris preuzeo primat u litvanskom fudbalu, nijedno od predstojećih prvenstava nije bilo uzbudljivo poput tekućeg.

Serija neuspeha zeleno-belih koja je počela senzacionalnim porazom u finalu kupa od Stumbrasa (1:0), a nastavljena u ligaškim okršajima sa Trakaijem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (1:0) i Suduvom (3:0), poslala je Suduvu na "pol poziciju" i šampionsku trku učinila baš zanimljivom.

Priliku da se iz senke domogne titule Trakai je prokockao na otvaranju pretposlednje runde, remiziravši sa Atlantasom (2:2). Ukoliko sve bude prema očekivanjima, Suduva i Žalgiris će u direktnom okršaju u poslednjem kolu igrati meč za titulu!

Pre toga moraće da savladaju Jonavu, odnosno Utenis.

Suduva je ove sezone četiri puta odmeravala snage sa Jonavom i nijednom nije poražena, s tim da su obe pobede ostvarene na strani. Vredi napomenuti i da je Jonava prošle nedelje srušila Žalgiris koji je tom pobedom mogao do prve pozicije na tabeli, pošto je Suduva poražena od Trakaija.

Nešto lakši zadatak imaće Žalgiris, budući da mu u goste dolazi Utenis od kojeg je izgubio prvi meč u sezoni, potom ga tri puta rutinski savladao, smestivši mu ukupno deset golova!

Ako Suduva slavi, Žalgirisu praktično ne igra ništa osim pobede. Žalgiris bi remijem imao 65 bodova, Suduva trijumfom 68, pa i da u poslednjem kolu tim iz Viljnusa dobije konkurenta za tron, nije realno očekivati da to bude sa najmanje devet razlike (?!), jer upravo gol-razlika odlučuje u slučaju identičnog broja bodova. Poraz ili remi Suduve, Žalgiris bi mogao da naplati tako što bi pobedom došao do prvog mesta, pa bi mu u poslednjem kolu igrao i nerešen ishod.

Bilo kako, najrealnija su dva keca na koja - kladilačkim žargonom - možete da stavite kuću i imanje!

LITVANIJA 1 (PLEJ-OF) - 32. KOLO

Sreda

17.00: (1,15) Suduva (7,50) Jonava (13,0)

19.00: (1,15) Žalgiris (7,50) Utenis (13,0)

(FOTO: Shutterstock)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.