NAJJEFTINIJE PRESTONICE u Evropi: Pored Beograda to mesto pripada i OVOM GRADU

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJJEFTINIJE PRESTONICE u Evropi: Pored Beograda to mesto pripada i OVOM GRADU

Nećete verovati...

Beograd i Vilnjus izabrani su za najjeftinije evropske prestonice za putovanja, ali na dve različite liste. A koji grad je jeftiniji?

Pročitajte i:

Izveštaj portala Travel supermarket proglasio je Vilnjus najjeftinijom evropskom destinacijom za jesenji predah za britanske turiste. Litvanska prestonica, čiji je zaštitni znak srednjovekovni stari grad, zapravo najveći u istočnoj i centralnoj Evropi, nije bila previše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << popularna sve dok nije bila započeta „kontroverzna“ kampanja, a vikend u Vilnjusu iznosi samo 100 evra.

Ranije ove nedelje izveštaj City Costs barometra proglasio je Beograd najjeftinijim evropskim gradom. Vikend u jesenjem periodu košta tek oko 180 evra, a večera za dvoje oko 40 evra (uključujući i vino). 

Pa, koji je grad jeftiniji? 

Zavisi prvenstveno od toga šta tražite od svog putovanja. Travel supermarket je pokrio čitav period zime dok je City Costs barometar govorio isključivo o prvoj nedelji oktobra. I jedan i drugi grad mnogo više pružaju u odnosu na uloženi novac. Dok Beograd ima svoje komunističke blokove, sjajne umetničke ulice i kreativne kvartove, Vilnjus je „G tačka Evrope“ – niko ne zna gde je, ali kada je nađete, osećaj je neverovatan.

Na listi Travel supermarketa posle Vilnjusa našli su se Bratislava, Turin, Lion, Krakov, Porto, Riga, Berlin, Sofija i Kolonj, dok su se na listi City Costs barometra iza Beograda našli Krakov na drugom i Vilnjus na trećem mestu, pa Bukurešt, Varšava, Riga, Porto, Atina, Bratislava, a na desetom mestvu Moskva.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.