Mladi košarkaši ubedljivi protiv Litvanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2011, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi košarkaši ubedljivi protiv Litvanije

BILBAO -

Mlada muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Bilbau selekciju Litvanije sa 95:64 (24:20, 3:10, 27:16, 21:18) u prvom kolu razigravanja za plasman od 13. do 16. mesta na Evropskom prvenstvu u Španiji.

Izabranici selektora Aleksandra Džikića ostvarili su trijumf na startu takmičenja za opstanak u elitnoj A diviziji evropske košarke.

Osim uvodnih pet minuta i vođstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Litvanije 13:7, naši košarkaši su dominirali tokom čitavog susreta. Selektor Aleksandar Džikić je svim igračima pružio šansu, a najviše su se istakli Danilo Anđušić (21 poena, četiri skoka), Nemanja Nedović (20 poena, pet skokova, sedam asistencija), Nemanja Jaramaz (14) i Branislav Đekić (12).

Selektor Džikić je bio zadovoljan igrom njegovih izabranika protiv Litvanije.

"Odigrali smo mnogo bolje nego u prethodnim mečevima. Bili smo konstantni, bez padova u igri što nas je dovelo do ubedljive pobede. Ovo je samo prvi korak u borbi za opstanak za koji se bore Litvanija, Hrvatska i Srbija, što dovoljno govori koliko je kvalitetan šampionat u Španiji", rekao je Džikić.

Košarkaši Srbije se sutra od 14 časova sastaju sa odgovarajućom reprezentacijiom Austrije, koja je savladala Hrvatsku (64:61).
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.