Marković „vidi” Sloveniju

Izvor: Politika, 03.Jul.2012, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković „vidi” Sloveniju

Zbog povrede mladi plejmejker propustiće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, ali veruje u drugove

Za pet dana naši najbolji košarkaši otvoriće dosije s radnim nazivom „EP Slovenija 2013”. Selektor Dušan Ivković pozvao je 21 igrača na početak priprema za kvalifikacije, ali povrede su učinile da ne može da računa na trojicu proverenih, Veličkovića, Perovića i Markovića. U „baraž” nas je odvelo osmo mesto na prethodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << evropskom prvenstvu u Litvaniji, ali Ivković i veliki broj kandidata imaju iskustvo kvalifikacija od pre četiri godine.

Prvi put posle pet godina i četiri velika takmičenja u timu neće biti organizatora igre Stefana Markovića (24, 199), koji je platio ceh naporne sezone u Valensiji. Momak koji je debitovao na EP u Španiji 2007, mnogo puta rizikovao i teže povrede da bi istrčao na parket u dresu reprezentacije, ovog puta morao je da kapitulira. Tako, državno tim je ostao praktično s jednim plejmejkerom, Milošem Teodosićem.

– Ne mogu da zamislim da će mi leto proći bez košarke. Godinama sam iz klupske sezone ulazio u reprezentativnu i navikao sam se na ritam treninga i utakmica na takmičenjima. Posebno mi je krivo jer će reprezentacija pet utakmica u kvalifikacijama igrati u Srbiji – naglasio je Marković.

Prvi peh ga je zadesio na pola debitanske sezone u Valensiji u koju je stigao iz Benetona. Povreda skočnog zgloba bila je toliko ozbiljna da je morao da pauzira šest nedelja. Praktično iz stanja mirovanja ušao je u pun trening kod novog trenera Velimira Perasovića, što ga je stajalo dva puta kontuzije drugog skočnog zgloba. U drugoj utakmici polufinala plej-ofa španske lige „izdala” su ga i leđa.

– Ritam utakmica u nekoliko takmičenja je bio surov. Poznato je da se nikad ne štedim, ali očigledno da je i moj organizam ima granice. Još sam na terapiji i lekari reprezentacije samo su konstatovali da nema šanse da se priključim pripremama. Sredinom jula počeću rehabilitaciju i nadam se da ću u avgustu biti spreman da uzmem loptu u ruke – objasnio je mladi plejmejker.

Kvalifikacioni mečevi počinju 15. avgusta, a Marković neće biti u prilici da bodri drugove. Ipak, nada se da će bez problema doći do cilja i da će u Sloveniji biti u sastavu.

– Grupa nije laka ali imamo iskusan, iako mlad tim. Većina igrača i selektor su prošli kvalifikaciono rešeto za Poljsku i siguran sam da će odraditi posao na najbolji način istakao je Marković.

M. S.

objavljeno: 03.07.2012.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.