Makedonci pred Srbiju: Duda i Krstić najveća snaga

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonci pred Srbiju: Duda i Krstić najveća snaga

Košarkaše Srbije u petak veče (21:00) očekuje duel sa Makedonijom, čiji su igrači i trener istakli Dušana Ivkovića i Nenada Krstića kao najveću opasnost.

Srbija je u prva dva kola grupe B pobedila Litvaniju u Bosnu i Hercegovinu, pa bi trećom pobedom zvanično obezbedila drugu rundu takmičenja.

Makedonci su doživeli dva tesna poraza od Crne Gore i Litvanije, u utakmicama koje su obeležile sudijske greške. Samo pobeda ih ostavlja u igri.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Duda je najveća pretnja, druge nema. Tim koji je dobro utreniran, sa najboljim stručnim štabom. Igraju agresivno, mnogo trče, imaju Krstića u reketu. Duda je sve ukomponovao, moramo da se branimo sa svih strana", rekao je centar Pero Antić, prvi Makedonac koji će igrati u NBA ligi.

Značaj Dušana Ivkovića za Srbiju istakao je i iskusni plejmejker Vlado Ilievski.

"Znamo da je ovo utakmica koja bi nam možda značila prolaz u drugi krug. Sve pozicije u Srbiji su dobro pokrivene, spoj mladosti i iskustva. Nenad Krstić je tu igrač koji svojim iskustvom, mirnoćom i talentom klasa iznad svih, ali ima i mnogo mladih igrača koji dolaze, kao što su Bjelica, Nedović... Ne zaboravimo ni Dudu Ivkovića koji pravi čuda, svaka mu čast", rekao je Ilievski.

"Ovo je najbitnija utakmica, Srbija je pokazala da je najbolja ekipa u ovoj grupi. Mi se ne pradajemo, do sada smo mnogo puta dokazali da nema izgubljene lopte i pada posle minusa od 10-15 razlike. Bitno je da se odmorimo i skupimo snage da pariramo mlađoj srpskoj reprezentaciji koja leti po terenu", dodao je plejmejker Makedonije.

Borbu do poslednjeg trena najavio je i selektor Aleš Pipan.

"Nećemo odustati dok imamo šansu. Srbija je do sada najviše pokazal. Igra kvalitetno, brzo i poletno u napadu. Za njih sve ide lako, zato nas čeka teška utakmica. Svaka utakmica je novi dan, mislim da će igrači skupiti snagu i suprotstaviti se Srbiji kao pravi tim. Teško je posle dva poraza vaditi se protiv Srbije. Sportski je biti optimista", rekao je Pipan.

Makedonija je doživela dva tesna poraza u Sloveniji i nalazi se u nezavidnoj situaciji u grupi B.

"Završnica je pokazala da imamo kratku klupu, nemamo dovljno igrača u rotaciji. Ostali igrači su bili malo umorni pa je zato i pala koncentracija", istakao je Pipan.

Duel trećeg kola grupe B Evropskog prvenstva u košarci između Srbije i Makedonije igra se od 21:00 u dvorani u Jesenicama.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonci pred Srbiju: Duda i Krstić najveća snaga

Izvor: medio.rs, 06.Sep.2013

Košarkaše Srbije u petak veče (21:00) očekuje duel sa Makedonijom, čiji su igrači i trener istakli Dušana Ivkovića i Nenada Krstića kao najveću opasnost.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.