Lukašenko: Planirani su napadi, moramo da budemo spremni

Izvor: B92, 21.Mar.2023, 11:51

Lukašenko: Planirani su napadi, moramo da budemo spremni

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je u Grodnu zaplenjen "čitav arsenal oružja i eksploziva".

Planirano je da ovo oružje bude upotrebljeno u terorističkim napadima na vladine zvaničnike i građane, kazao je Lukašenko, prenosi TASS.

Ovaj događaj predstavlja "još jednu poruku" i moramo da budemo spremni za sve, rekao je Lukašenko.

Komitet za državnu bezbednost Belorusije (KGB) saopštio je u nedelju da je ova služba "neutralisala" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naoružanog stranca u Grodnu, gradu koji se nalazi blizu granica sa Poljskom i Litvanijom, koji je ušao u Belorusiju da bi izveo teroristički napad.

U saopštenju KGB se navodi da je stranac imao automatsku pušku i ručne bombe, kao i da je pružio otpor pripadnicima snaga bezbednosti Belorusije, preneo je TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.