Izvor: Blic, 06.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanija priznala nezavisnost Kosova

Litvanski parlament Seimas priznao je danas nezavisnost Kosova i preporučio vladi da započne zvaničnu proceduru uspostavljanja diplomatskih odnosa s Prištinom.

Poslanici koji su glasali za priznanje nezavisnosti južne srpske pokrajine naveli su da će "Litvanija biti zajedno sa Evropskom unijom i time promovisati stabilizaciju Balkana", prenela je ruska agencija Itar-Tas.

Oni parlamentarci koji su glasali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv takve odluke upozorili su da će nezavisnost Kosova izazvati eskalaciju regionalne napetosti i ocenili da je to presedan u kršenju teritorijalnog integriteta suverene države.

Predsednik Litvanije Valdas Adamkus je posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova 17. marta inicirao parlamentarnu proceduru za priznavanje te nezavisnosti.

Litvanija je 39. zemlja koja je priznala nezavisnost srpske pokrajine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Litvanija priznala nezavisnost Kosova

Izvor: Mondo, 06.Maj.2008

Litvanski parlament Seimas priznao je u utorak nezavisnost Kosova i preporučio vladi da započne zvaničnu proceduru uspostavljanja diplomatskih odnosa s Prištinom.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.