Litvanija poziva građane da prijave strane špijune

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2016, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanija poziva građane da prijave strane špijune

Litvanija je otvorila dvadesetčetvoročasovnu telefonsku liniju za građane koji žele da pruže informacije o stranim špijunima.

Portparol državne bezbednosne agencije Aurelija Katkuviene je izjavila da se radi o "odgovoru na sve više sajber napada i druge pretnje nacionalnoj sigurnosti".

"Sada svaki građanin može dati aktivan doprinos", rekla je Aurelija Katkuviene.

Ona je izjavila da su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << građani već pomagali u otkrivanju osoba "koje su delovale protiv Litvanije", javlja AP.

Proteklih godina je Litvanija proterala nekoliko ruskih diplomata osumnjičenih za špijunažu i osudila neke svoje građe zbog špijuniranja za Belorusiju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Litvanija otvorila telefonsku liniju za prijavu špijuna

Izvor: Blic, 02.Dec.2016

Litvanija je otvorila telefonsku liniju na koju građani mogu da prijave potencijalne strane špijune, sa ciljem da se podigne svest na moguće pretnje...Portparolka litvanske državne bezbednosne agencije Aurelija Katkuvijen rekla je da je ta linija, koja će raditi 24 časa, otvorena kao odgovor na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.