Izvor: RuskaRec.ru, 05.Jun.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanija počela da podiže ogradu na granici sa Rusijom

Litvanija počinje gradnju zaštitne ograde na granici sa Rusijom, saopštila je litvanska Služba za obezbeđenje granice.
Do kraja godine ograda sa litvanske strane biće postavljena na delu granice u dužini od 44,6 kilometara, navodi se u saopštenju pres-službe ovog resora. Prvi stub ograde na području sela Ramoniškes Šakjajskog rejona postavio je ministar unutrašnjih poslova Litvanije Ejmuti Mijuna. >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru <<
Predsednica Litvanije: Rusija je pretnja Evropi
Vrednost posla procenjuje se na 1,335 miliona evra, a novac je izdvojen iz državnog budžeta, prenose danas ruski mediji.
Iz resora je objašnjeno da se uz granicu sa Kalinjingradskom  oblašću potavlja metalna ograda, sačinjena iz segmenata, visine do dva metra sa dodatnom opremom. Ograda će biti podignuta na delu granice Litvanije i Rusije u blizini mesta Vištiti, i prolaziti kroz šakjajski i vilkaviški rejon do reke Njemen. Gotovo celokupna vodena granica između dveju zemlja u dužini od 109 kilometara bila je ranije opremljena sistemima za nadzor. Završetak radova planiran je do 20. decembra.
Služba za zaštitu državne granice planirala je, takođe, da postavi ogradu na litvansko-beloruskoj granici. Resor smatra da će ograda doprineti zaštiti od ilegalnih imigranata. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Litvanija počela da podiže ogradu na granici sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 05.Jun.2017

Litvanija počinje gradnju zaštitne ograde na granici sa Rusijom, saopštila je litvanska Služba za obezbeđenje granice.. . Do kraja godine ograda sa litvanske strane biće postavljena na delu granice u dužini od 44,6 kilometara navodi se u saopštenju pres-službe ovog resora. Prvi stub ograde...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.