Litvanija će postaviti ogradu na granici sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 14.Jan.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanija će postaviti ogradu na granici sa Rusijom

Državni budžet Litvanije za ovu godinu predviđa izgradnju ogradu na granici sa Kalinjingradskom oblašću.

Navedeno je da je u ovom trenutku granica Litvanije sa Kalinjingradskom oblašću označena samo specijalnim znacima i kontrolnom linijom. Prema rečima šefa diplomatije Litvanije Ejmutisa Misunasa, zvanični Viljnus je u 2017. godini po prvi put izdvojio 3,6 miliona evra za izgradnju ograde na granici sa ruskom enklavom.

„Ta sredstva treba da budu dovoljna za izgradnju ograde. U blizini njega će biti instaliran modernizovani sistem za posmatranje granice, za šta će sredstva biti nađena naredne godine“, objasnio je ministar.

Tvrdi se da ograda na granici neće postati „Kineski zid“, jer je njen osnovni cilj da se ograniči šverc preko granice dve države.

U novembru je ministar inostranih poslova Litvanije Linas Likjavičijus nazvao Rusiju „superproblemom“ i izrazio strah da bi ruski predsednik Vladimir Putin mogao da testirati izdržljivost NATO.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.