Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2021, 11:39

Litvanija: Suduva željna osvete Žalgirisu

Vicešampion protiv šampiona u derbiju 17. kola elitne lige ove baltičke zemlje

Prošle godine Žalgiris iz Vilnjusa je uspeo da skine dvogodišnju vladavnu Suduve u Litvaniji. Jedan od najzaslužnijih za krunu najboljeg tima ove baltičke zemlje bio je srpski globtroter Andrija Kaluđerović koji se zimus vratio u Rad.

Ove sezone odigrano je 15 kola, a ova dva tima, uz Kauno Žalgiris, boriće se za titulu u ovoj zemlji na Baltiku. Suduva ima dva boda više >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od tima iz Kaunasa i tri od današnjeg rivala, ali lider ne može da se pohvali dobrom formom. Doživela je dva poraza u nizu, a danas (17.00) na svom stadionu u Marijampolju dočekuje šampiona iz prestonice.

17.00: (2,85) Suduva (3,25) Žalgiris (2,40)

Vicešampion na svom terenu nema nerešen ishod u ovom novom prvenstvu. Dobio je sedam utakmica, a jednom poražen, a primio je samo četiri gola. Nekoliko godina dres Suduve nosi srpski internacionalac Aleksandar Živanović. Najbolji strelac u Litvaniji trenutno je Kule Mbombo, napadač iz Demokratske Republike Kongo, sa osam pogodaka. U redovima šampiona ističu se Tomislav Kiš i Frensis Kjuremeh koji su po pet puta zatreslii mreže rivaala. Gosti iz Vilnjusa su u boljoj formi, bez poraza su već pet kola, odnosno imaju četiri trijumfa i remi. Pobdnički niz su prekinuli prošle nedelje nerešenim ishodom (2:2) u debiju na svom terenu protiv imenjaka iz Kaunasa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ove sezone ova dva tima su se sastala u prestonici Litvanje, a slavila je Suduva sa 2:1 pogocima Gorobsova i Makasa, dok je jedjini gol za šampioan delo Gamkova. Tim tirjumf tim iz Marijapolja se revanširao Žalgirusu za poraz od 3:0 u poslednjem kolu prvenstva, kada je došlo do primopredaje krune u ovoj baltičkoj zemlji.

19.00: (2,60) Banga (3,15) Hagelman (2,65)

U drugom meču današnjeg dana u 17. kolu šampionata Litvanije, Banga dočekuje Hegelman (19.00). Domaćin je na pretposlednjem mestu bez pobede već osam kola (šest poraza i dva remija). Hegelman ima 13 bodova u prethodnih pet kola.

Utakmicama u Litvaniji mogu da prisustvuju navijači.

LITVANIJA 1 - 17. KOLO

Petak

17.00: (2,85) Suduva (3,25) Žalgiris (2,40)

19.00: (2,60) Banga (3,15) Hagelman (2,65)

Subota

14.00: Kauno Žalgiris - Dajnava

16.00: Nevezis - Penevezis

18.00: Riteraj - Džiugas

***kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.