Litvanija: Domovinska unija vodi u drugom krugu poslaničkih izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 16:51

Litvanija: Domovinska unija vodi u drugom krugu poslaničkih izbora

Glavna litvanska opoziciona partija, stranka desnog centra Domovinska unija, saopštila je večeras da je odnela pobedu na parlamentarnim izborima i da će formirati novu vladu sa dve manje liberalne partije, javlja Rojters.

Domovinska unija je saopštila da trenutni podaci pokazuju da će stranka imati nešto više od polovine poslanika u parlamentu, zbog čega će moći da otpočne razgovore o formiranju nove vlade.

Do sada je prebrojano 86 odsto glasova, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se iz stranke.

U Litvaniji je danas održan drugi krug parlamentarnih izbora čiji pobednici će kao najveće izazove pred sobom imati sve veću zdravstvenu i ekonomsku krizu izazvanu pandemijom korona virusa.

Konzervativna Domovinska unija proglasila je pobedu i u prvoj rundi parlamentarnih izbora 11. oktobra, osvojivši 23 mesta od 141 u skupštini.

Stranke Farmeri i Unija zelenih, koji čine deo aktuelne vladajuće koalicije, završili su na drugom mestu sa 16 mesta, a vrlo malo partija je uspelo da dođe do drugog kruga izbora.

Drugi krug održava se u izbornim jedinicama gde nijedan kandidat nije dobio većinu a borba se vodi za 68 poslaničkih mesta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.