Litvanija: Brošure za slučaj rata

Izvor: B92, 29.Jan.2015, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanija: Brošure za slučaj rata

Litvansko Ministarstvo odbrane distribuiralo je u školama brošure sa savetima građanima kako da reaguju u slučaju izbijanja rata.

"Pošto je Rusija napala Ukrajinu, Litvanci su počeli da se pitaju šta da rade ukoliko ih zadesi slična situacija", izjavio je ministar odbrane Juozas Olekas.

U brošuri se ne pominje direktno Rusija kao agresor, ali je Olekas rekao da je priručnik napisan zbog ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojne intervencije u Ukrajini.

U brošuri se građanima savetuje da u slučaju okupacije zemlje stupe u štrajk i da namerno loše rade.

Oko 2.000 primeraka je podeljeno đacima u srednjim školama, dodatna izdanja biće distribuirana studentima i bibliotekama.

Brošura na 98 strana, takođe savetuje ljude kako da postupaju u slučaju prirodnih katastrofa, velikih nesreća i terorističkih napada.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.