Izvor: Vostok.rs, 12.Sep.2020, 10:12

Lavrov: Sve što Tihanovska javno izjavljuje govori o njenim planovima i mislima

Sve što beloruska opozicionarka Svetlana Tihanovska javno izjavljuje govori o njenim planovima, mislima, a možda u tome igra ulogu i činjenica da se ona nalazi u Litvaniji, koja ne skriva svoje ambicije kada je reč o Belorusiji, izjavio je šef diplomatije Sergej Lavrov.
„Po mom mišljenju, ona sve o sebi otvoreno govori. Ona poziva na otpor, poziva međunarodne organizacije da uvode sankcije protiv njene zemlje. Generalno, sve što ona javno izjavljuje govori o njoj samoj, njenim planovima i razmišljanjima“, rekao je Lavrov. On je istakao da, s obzirom na „prilično primetne metamorfoze koje se s njom dešavaju, verovatno, utiče i to što se ona nalazi u Viljnusu, prestonici  Litvanije, koja ne skriva svoje ambicije kada je reč o Belorusiji i njenoj budućnosti“. Ranije je Lavrov izjavio da je Litvanija u svom ponašanju u situaciji oko Belorusije prešla sve granice. Parlament Litvanije usvojio je rezoluciju u kojoj Tihanovsku i opozicioni Koordinacioni savet priznaju za jedine legitimne predstavnike Belorusije. 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.