Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jul.2023, 03:44

LK (kval)

Devet klubova iz bivše Jugoslavije odigralo je prve utakmice početnog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.
Najviše uspeha imao je predstavnik Severne Makedonije Škupi koji je kao gost savladao litvanski Hegelman sa 5:0. Čak četiri gola za Škupi postigao je Jamajčanin Renaldo Čepas, dok je strelac za goste bio i Brazilac Kuveven.
Uspešna je bila i Škenijda koja je sa 1:0 kod kuće savladala Haverfordvest iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Velsa golom Adenisa Šale, dok je treći predstavnik južnih komšija Makedonija Đorče Petrov poražena od RFS-a iz Letonije, a gol odluke za goste postigao je srpski napadač Andrej Ilić.
Crnogorski Arsenal iz Tivta je u premijernom evropskom meču remizirao sa Alaškertom u Jermeniji 1:1. Istorijski gol za Crnogorce postigao je napadač iz Argentine Hulijan Montenegro, ali je povoljniji rezultat za domaćina izborio Vitali Ustinov.
Sutjeska je u Nikšiću nekako slomila otpor Kosmosa iz San Marina i slavila sa 1:0 pogotkom Boža Markovića u 79. minutu.
Najgore je večeras među klubovima iz bivše Jugoslavije prošao slovenački Domžale koji je kod kuće poražen od Balzana sa Malte rezultatom 4:1. Ni Maribor nije uspeo da savlada svog rivala sa Malte, „ljubičasti“ su kod kuće igrali nerešeno 1:1 protiv Birkirkare.
Bosanski velikani Sarajevo i Željezničar remiziralis u u svojim utakmicama, u obe je bilo 2:2. Sarajevo na gostovanju protiv Torpeda iz Gruzije, a Željezničar kod kuće sa Dinamom iz Minska, iako su Belorusi pet minuta pre kraja vodili sa 2:0, ali je dva gola u finišu za domaćina postigao Dženan Haračić.
Uspešna je večeras bila Riga iz Letonije koju sa kapitenskom trakom oko ruke predvodi bivši igrač Partizana Miloš Jojić, Letonci su kod kuće savla

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.