Krasić nosi u Beč note pobedničkog valcera

Izvor: Blic, 13.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić nosi u Beč note pobedničkog valcera

Dan posle ubedljivog trijumfa nad Litvanijom u taboru srpske reprezentacije nema euforije. Posao nije završen smatraju „orlovi", jer tri boda osvojena u subotu neće imati tu snagu ako se ne pobedi Austrija u Beču (sreda, stadion „Ernst Hapel", 20.30).

Napadač „crvenih" Marko Pantelić veruje da će naši fudbaleri na gostovanju u Austriji ponoviti partiju sa „Marakane" i zabeležiti još jednu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Pre dolaska na ove pripreme rekao sam da ću biti zadovoljan samo sa šest bodova osvojenih u ove dve utakmice. Pola posla smo dobro odradili. Odigrali smo hrabro protiv Litvanije i bitno je da to ponovimo u Beču. Austrijanci su kiksnuli protiv Farskih Ostrva i sada imaju pritisak da nas pobede kako bi se vratili u trku za jedno od prva dva mesta u grupi, međutim nas ne treba mnogo da interesuje kako će Austrija igrati. Treba samo da se skoncentrišemo na svoju igru i verujem da uspeh neće izostati – smatra Pantelić.

Napadač Herte u subotu na „Marakani" dobio je ovacije kada je napustio igru u 57. minutu.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao protiv Litvanije, i ne samo ja već ceo tim. Nisam uspeo da postignem gol, ali važno je da sam ovog puta imao prilika. Ranije sam se u pojedinim trenucima osećao zapostavljenim kada sam bez lopte, što ovog puta nije bio slučaj. Drago mi je što su naši navijači to primetili i nagradili me skandiranjem mog imena kada sam napustio igru.

I Miloš Krasić je imao čast da je njegovo ime skandirano na našem najvećem stadionu.

- Presrećan sam zbog toga. Naša publika je bila fenomenalna i zaista nam je mnogo značila podrška sa tribina. Nadam se da će i u Beču biti dosta naših navijača i da ćemo im i na toj utakmici prirediti zadovoljstvo. Pogledaćemo još snimaka sa mečeva Austrije, ali sam siguran da ako odigramo kao protiv Litvanije, pobeda neće izostati – kaže desno krilo srpske reprezentacije.

Njegov kolega sa suprotnog boka, Boško Janković, najavljuje da će naša reprezentacija od prvog minuta napasti i u Beču.

- Utakmica protiv Litvanije je pokazatelj kako uvek treba da igramo. Vidi se da kada krenemo ofanzivno od prvog minuta, možemo svakog da pobedimo. U Beču nemamo potrebu da kalkulišemo. Poslednji rezultati u našoj grupi idu nam na ruku, ali nam ništa neće značiti ako ne osvojimo sva tri boda i protiv Austrije. Bolji smo od njih, krenućemo napadački, jer pobedom ne samo da bismo zadržali prvu poziciju u grupi, već bismo i smanjili na minimum šanse Austrije da se kvalifikuje na Mondijal u Južnoj Africi – dodao je vezista Đenove.

Srpski fudbaleri danas će (17.30 časova) otputovati za Beč, a sutra će odraditi jedini trening na stadionu „Ernst Hapel".

Antić relaksirao igrače

Reprezentativci Srbije posle pobede nad Litvanijom dobili su slobodno veče od selektora Antića. Ekipa se okupila juče u Kovilovu nešto pre 17 časova, posle čega su odradili relaksacioni trening. Na treningu je bilo 20 fudbalera, koji su bili podeljeni u dve grupe. Oni koji su izneli veći deo tereta u meču sa Litvancima, trenirali su odvojeno.

Bez Dragutinovića u Beču

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić u Beču na utakmici protiv Austrije neće moći da računa na Ivicu Dragutinovića. Ispostavilo se da povreda iskusnog defanzivca, koju je zadobio na meču sa Litvanijom, nije naivna.

- Juče sam uradio ehogram zadnje lože, i ustanovljen je uzdužni hematom dužine šest i širine centimetar i po. Još se međutim ne zna da li je pukao mišić ili su samo pokidana vlakna. O čemu se radi saznaću tek kada budem uradio magnetnu rezonancu. U svakom slučaju sleduje mi pauza. Ukoliko se radi o lakšoj povredi na teren ću se vratiti za oko dve nedelje, međutim, ako se ispostavi da je povreda teža oporavak će trajati između četiri i šest nedelja - izjavio je levi bek Sevilje Ivica Dragutinović.

Međusobni skor na strani Srbije

Naša reprezentacija je do sada odigrala samo dve takmičarske utakmice protiv Austrije i to u kvalifikacijama za Evro 1992. godine u Švedskoj i u oba meča je slavila (4:1 u Beogradu i 2:0 u Beču). I ukupan skor sa Austrijancima je na našoj strani. Od 17 susreta naši fudbaleri su pobedili u osam, četiri meča su završena nerešenim rezultatom, dok je Austrija slavila pet puta, a gol razlika iznosi 39:35 u korist srpskog tima.

Podolski: Rusi dominirali, Nemci uzeli bodove

Velika tenzija bila je uoči meča Nemačke i Rusije u Dortmundu, na kraju, domaćini su stigli do pobede od 2:1, a gostima je ostalo da žale za propuštenim prilikama u finišu meča da se vrate u Moskvu makar sa remijem.

Lukas Podolski je postigao 31. gol na 58 mečeva za državni tim, a u strelce se upisao i Mihael Balak. Andrej Aršavin je u drugom poluvremenu uspeo samo da ublaži poraz „zbornaje".

- Imam poseban osećaj kada igram za nacionalni tim. Znam da selektor veruje u mene, bila je to jedna od naših najboljih utakmica u poslednje vreme iako su Rusi dominirali u nastavku susreta – kaže Podolski.

Austrijanci već razmišljaju o duelu sa „orlovima" u Beču Platiće nam gosti iz Beograda

Za Austriju je meč protiv Srbije u sredu na stadionu „Ernst Hapel" u Beču biti ili ne biti. Posle „farske traume" kako su bečki mediji okarakterisali remi sa Farskim Ostrvima u Toršavnu, izabranici Karela Bruknera nemaju drugog izbora osim da pobede Srbiju i ponište negativan aspekt neuspeha na proteklom gostovanju.

Selektor Austrije bio je izrazito nezadovoljan posle skromnih 1:1 sa Faranima.

- Naravno da sam jako razočaran, jer smo propustili mnogo prilika. Jedna ekipa ne može više da ih stvori, ali je realizacija bila na katastrofalnom nivou. U drugom poluvremenu smo igrali sa više rizika, a gol koji smo primili bio je posle naše velike greške. Kasnije je bilo teško stvari vratiti u normalu. Zato je sada imperativ pobediti Srbiju, tri boda iz tog meča su od vitalnog značaja – smatra iskusni češki stručnjak.

Slično razišlja i njegov prvi saradnik Andreas Hercog, koji kaže da je prava sreća što je Austrija izjednačila samo minut posle primljenog gola.

- Nedostajao nam je gol igrač u završnoj fazi. Svi smo razočarani zbog remija, ako ne pobeđujemo Farane i Litvance na strani, čemu da se nadamo u Parizu i Beogradu, kad budemo išli tamo?

Zato je važno pobediti Srbiju u sredu i vratiti se na pravi put koji smo otvorili pobedom nad Francuzima – kaže Hercog.

Kapiten Austrije Andreas Ivanšic se žali i na sporne odluke sudija.

- Posle 20 minuta već je trebalo da bude 2:0. Ne znam zbog čega nam nije bio priznat barem jedan gol od dva koja smo do tada postigli. Ostvarili smo skroman rezultat i sada više nemamo prava na kiks – svestan je propuštenog fudbaler Panatinaikosa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.