Košarkaši Španije prvaci Evrope.

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2015, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Španije prvaci Evrope.

Španija je u finalu koje apsolutno nije imalo rezultatsku neizvijesnost zasluženo savladala Litvaniju rezultatom 80:63, po četvrtinama 19:8, 22:25, 19:10, 20:20.

Kao i u polufinalnoj večeri kada je uništio Francuze sa 40 ubačenih poena, i u finalu je protiv Litvanaca prva violina Španije bio, tridesetpetogodišnji Pau Gasol. Košarkaš koji za svoj nacionalni tim igra od 17. godine večeras je ubacio 25 poena, uz 12 skokova i tome je još dodao 4 asistenije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Španija je ostvarila pobjedu zahvaljujući boljem šutu iz igre, koji je večeras bio veći od 50 posto, za razliku od Litvanaca koji su šut iz igre, uspješno realizovali na svega 36 procenata.

Bolji od ostalih kod poražene ekipe bio je Mantas Kalnietis sa 13 i Renaldas Seibutis sa 13 ubačenih poena.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.