Kirbi odgovorio Čepurinu

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi odgovorio Čepurinu

Američki ambasador Majkl Kirbi pojasnio je, reagujući na izjavu ruskog kolege da ne zna broj republika bivšeg SSSR, da su SAD priznavale 12 od 15 republika.

"Mi nikad nismo prihvatili da su Letonija, Litvanija i Estonija deo Sovjetskog Saveza", rekao je Kirbi novinarima u Obrenovcu.

"Nismo smatrali da Hitler ima pravo da 'pokloni' tri zemlje", precizirao je Kirbi.

Aleksandar Čepurin je prethodno za "Politiku" izjavio da je Kirbi pokazao "neverovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neznanje istorije tvrdeći da je u bivšem SSSR-u bilo 12 republika. Ako pogledamo udžbenik istorije, uverićemo se da je u SSSR-u bilo 15 saveznih republika

.

Kirbi je dodao da bi ključno pitanje trebalo da bude to što je kraj Drugog svetskog rata bio važan za sve učesnike i da je svet danas bolji zahvaljujući tome što su nacisti poraženi.

Odgovarajući na pitanje novinara vezano za njegov raniji komentar o najavljenoj poseti Beogradu ruskog predsednika Vladimira Putina, Kirbi je ponovio: "Srbija je nezavisna i slobodna zemlja i ima pravo da pozove koga god hoće".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kirbi i Čepurin nastavljaju prepucavanje: Koliko je republika imao SSSR?

Izvor: Blic, 20.Sep.2014

Američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi pojasnio je danas, reagujući na izjavu ruskog kolege Aleksandra Čepurina da Kirbi ne zna broj republika bivšeg SSSR, da su SAD priznavale 12 od 15 republika..."Mi nikad nismo prihvatili da su Letonija, Litvanija i Estonija deo Sovjetskog Saveza", rekao je...

Nastavak na Blic...

Kirbijev odgovor Čepurinu

Izvor: Mondo, 20.Sep.2014

Američki ambasador Majkl Kirbi pojasnio je, reagujući na izjavu ruskog kolege da ne zna broj republika bivšeg SSSR, da su SAD priznavale 12 od 15 republika...Foto: Beta/Miloš Miškov.."Mi nikad nismo prihvatili da su Letonija, Litvanija i Estonija deo Sovjetskog Saveza", rekao je Kirbi novinarima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.