Karnišovas: Jokić nam je dao identitet

Izvor: Press, 20.Jun.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karnišovas: Jokić nam je dao identitet

Legendarni litvanski košarkaš Arturas Karnišovas pre nekoliko dana je promovisan u novog generalnog menadžera Denver Nagetsa.
Foto:b92.net
Karnišovas je jedan od najzaslužnijih za dolazak Nikole Jokića u Kolorado, on je sa dosadašnjim GM Timom Konelijem izgradio jezgro ekipe koju uz Srbina sada čine Džamal Marej, Geri Heris, Huančo Ernangomes.
"Jokić se premišljao dok nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odlučio da izađe na draft. Mislim da smo bili najagresivniji da ga zadržimo tu. Nije kao da niko nije znao za njega pre drafta, pa smo srećni što smo uspeli da ga izaberemo. Najteže za njega je bio razvoj snage koji je potreban za ligu. Što se tiče veštine to je sve imao – šut, pas i ostale stvari. Kretao se kao najbolji centri samo zahvaljujući tome. Svi su se pitali kako se prilagodio i uspeo u ligi bez snage", rekao jeKarnišovas

Za samo dve godine Jokić je od nejakog momka iz Srbije postao lider tima i igrač oko koga će Nagetsi da grade ekipu. 

"Jokić nam je dao identitet koji smo tražili. Prošle godine smo bili u potrazi za tim identitetom. Bili smo ofanzivna ekipa, ali ne i defanzivna. Moramo da unapretimo taj segment, ali smo skoro sigurni da smo našli igrače da ih umetnemo uz Nikolu. Imamo jezgro, igrače koji mogu da se dobro kreću bez lopte, dodaju, pronađu prostor za šut, to će nam pomoći da tražimo nove, čak i na draftu", istakao je Litvanac.

Foto: Getty images

 
Karnišovas nikad nije igrao u NBA, ali je dobro upoznat sa američkim košarkaškim sistemom jer je četiri godine igrao na koledžu početkom 1990-ih. 

Ima skoro 15 godina menadžerskog iskustva u NBA, radio je četiri godine u sedištu lige i pet u Hjuston Rokitsima, a u Denveru je od 2013. na poziciji asistenta GM. 

Prethodnih nedelja je bio kandidat za GM Milvoki Baksa i Bruklin Netsa, ali je ipak ostao u Koloradu gde je zamenio Tima Konelija, novog predsednika košarkaških operacija. 

Njih dvojica su prethodnih godina draftovali između ostalih Jusufa Nurkića i Jokića 2014, te Ernangomesa prošlog leta, a u četvrtak će Nagetsi birati sa 13, 49. i 51. pozicije na novom draftu. 

"Teško je pronaći na 13. poziciji igrača koji vam može odmah pomoći. Verujemo da već imamo kvalitetan tim, ali nećemo stati. I dalje tražimo talenat i igrače koji mogu da se uklope", zaključio je član reprezentacije Litvanije koja je 1995. izgubila od SR Jugoslavije u finalu Evropskog prvenstva u Atini, te bronzani za Olimpijskih igara 1992. u Barseloni i 1996. u Atlanti.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.