KRAJ SNA O SVETSKOJ TITULI “Orlići” pali u četvrtfinalu, Litvanija slavila u DRAMI!

Izvor: 011vodič.com, 05.Jul.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ SNA O SVETSKOJ TITULI “Orlići” pali u četvrtfinalu, Litvanija slavila u DRAMI!

Foto: FIBA / Promo Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinal eU19 prvenstva sveta na Kritu, izgubivši u četvrtfinalu od vršnjaka iz Litvanije posle produžetka sa 92:85 (28:20, 11:19, 22:21, 16:17, 15:8). Izabranici selektora Aleksandra Bućana imali su rezultatski zaostatak gotovo celim tokom meča, ali nisu odustajali ni kada je rival odlazio na “+11” (31:20). Sredinom četvrte deonice drama je počela da nezaustavljivo ide ka svom vrhuncu. Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << FIBA / Promo Detalj sa meča Srbija – Litvanija Tri i po minuta pre kraja dotadašnje najjače oružje Litvanaca, dalekometni pogoci, doneo je Srbiji prednost usled preciznosti (71:70), ali puna dva minuta Srbija potom nije postigla koš. Srećom, suparnik je otišao samo na “+3”, što je svojom trojkom anulirao Cerovina, minut i po pre poslednjeg zvuka sirene. Nažalost, iako je Petrušev presekao napad Litvanije i omogućio “orlićima” da povedu, Trifunović je promašio prilikom prodora, a Jokubaitis iz ugla, uz nagaženu liniju, doneo 74:76 Litvancima. Kako ni naredni Trifunovićev pokušaj nije bio uspešan, jer je promašio sa desne strane, sa čeone linije, i to dok je Petrušev pravio prekršaj u napadu, što mu je bio peti, Litvanija je otišla na #+3″ sa linije penala uz pola minuta do kraja. Srbija je krenula na sve ili ništa, pa iako su delovali prilično panično, i Mićević, i Pecarski, a naročito “mali Trifa”, sin nekadašnjeg Zvezdinog košarkaša Aleksandra Trifunovića, upravo je on iz okreta pogodio trojku za izjednčanje (78:78) uz osam sekundi za litvanski napad. Foto: FIBA / Promo Detalj sa četvrtfinalnog meča na Kritu On nije iskorišćen, pa se ušlo u dodatnih pet minuta igre, a tada su litvanski juniori jednostavno napravili manje grešaka. Bilo je kiskeva na obe strane, ali je sve postalo jasno kada je pola minuta pre završetka produžetka, na “-3” Petrušev prilikom prodora suparnika udario rukom po […] More
The post KRAJ SNA O SVETSKOJ TITULI “Orlići” pali u četvrtfinalu, Litvanija slavila u DRAMI! appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Orlići“ stali u četvrtfinalu, Litvanija slavila posle produžetka

Izvor: RTS, 05.Jul.2019

. Juniorska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva, koje se održava na Kritu, pošto je četvrtfinalnom duelu poražena od vršnjaka iz Litvanije posle produžetka rezultatom 92:85.

Nastavak na RTS...

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE Poljakinje i Italijanke ostale bez polufinala

Izvor: 011vodič.com, 05.Jul.2019

Foto: FIVB / Promo U polufinalu Finalnog turnira drugog izdanja Lige nacija u konkurenciji odbojkašica u Nanđingu, igraće Turska – Brazil i SAD – Kina. U mečevima 3. kola, u A grupi, Kina je savladala Italiju sa 3:1 (25:17, 25:22, 22:25, 25:22), dok su SAD u B grupi pobedile Brazil sa 3:1 (25:18,...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.