Jasikevičus o pobedi na debiju: Moj doprinos može da bude samo nula

Izvor: B92, 16.Dec.2023, 15:49

Jasikevičus o pobedi na debiju: Moj doprinos može da bude samo nula

Novi trener Fenerbahčea Šarunas Jasikevičus nije hteo da preuzme zasluge za pobedu njegovog tima u duelu protiv Monaka 86:74.

Za litvanskog stručnjaka, koji je na klupi turskog velikana zamenio Dimitrisa Itudisa, je to bio debi.

Međutim, smatra da je potrebno više vremena kako bi uticao na tim i implementirao svoje ideje.

"I ja sam izgubljen u ovom trenutku, ne znam jesam li u Aziji ili u Evropi. Bila su ovo luda 24 sata, a moj uticaj za 24 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sati može da bude samo – nula. Samo sam pokušavao da ne smetam igračima, preuzeo sam ekipu koja je dosad bila jako dobro trenirana. Neću menjati mnogo stvari. Naravno, svi mi imamo nešto svoje, ali svi znamo kakav je Dimitris trener“, rekao je Jasikevičus i dodao:

"Dao sam igračima samo minimum informacija jer zasad ne mogu nita da im prenesem, ne znam još njihove ofanzivne i defanzivne postavke. Samo sam želeo da kažem osnovne stvari i da im kažem da se bore. Srećni smo.“

Fener ima dosta iskusnih igrača.

"Znam da morate da popunite rubriku, ali treneru treba duže vreme da izvrši uticaj. Sada smo u režimu preživljavanja i polako ćemo da implementiramo neke ideje. Imamo mnogo iskusnih igrača koji su već videli sve vrste trenera, tipove odbrane i napada. Mogu da se prilagode“, zaključio je Jasikevičus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.