Hrvatima teško, povoljan žreb za Makedoniju i BiH

Izvor: Beta, 12.Apr.2010, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatima teško, povoljan žreb za Makedoniju i BiH

BEOGRAD, 12. aprila 2010. (Beta) - Rukometaši Hrvatske, Španije, Rumunije i Litvanije takmičiće se u najtežoj kvalifikacionoj Grupi za Evropsko prvenstvo, koje će se 2012. godine igrati u Srbiji.

Žrebom u Beogradu u ponedeljak je odredjeno da će se Hrvati, aktuelni viceprvači Evrope i sveta, Španci, Rumuni i Litvanci takmičiti u Drugoj grupi. Zadovoljni žrebom mogu da budu rukometaši Makedonije i Bosne i Hercegovine, koji će u Prvoj grupi igrati sa Madjarskom i pobednikom Grupe A u prvom krugu kvalifikacija, odnosno Estonijom, Kiprom, Bugarskom ili Velikom Britanijom.

Rukometaši Crne Hore takmičiće se u Četvrtoj grupi sa Švedskom, Slovačkom i pobednikom Grupe C u kojoj će u junu igrati Izrael, Belgija, Turska i Liksemburg. Teško će biti i u Sedmoj grupi u koju su žrebane ekipe Danske, Rusije, Belorusije i Švajcarske.

Osvajači bronzane medalje na poslednjem Svetskom prvenstvu, Poljaci, igraće u Trećoj grupi sa Slovenijom, Ukrajinom i Portugalom. Nemačka, Island, Austrija i pobednik Grupe B, odnosno Letonija, Italija, Finska ili Gruzija igraće u Petoj grupi, a Norveška, Češka, Holandija i Grčka činiće Šestu grupu.

Plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se igrati od 17. do 29. januara 2012. godine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu, obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe. Učešće su već obezbedile selekcije domaćina Srbije i Francuske, aktuelnog prvaka Evrope.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održan žreb za EP 2012

Izvor: B92, 12.Apr.2010

U Beogradu je u ponedeljak održan žreb za kvalifikacije za Evropsko Prvenstvo u rukometu koje će 2012. godine biti održano u Srbiji...Na žrebu, koji je održan u Skupštini grada Beograda, našlo se ukupno 37 reprezentacija koje su podeljene u sedam grupa. Na Evropsko Prvenstvo su direktan plasman...

Nastavak na B92...

Kreće rukometna bajka

Izvor: Večernje novosti, 12.Apr.2010

U Skupštini grada održan žreb kvalifikacionih grupa za EP 2012. u Srbiji. Čelnici EHF pohvalili RSS kako vodi računa o organizaciji EP

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.