Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film o erotskom nasleđu Čačana filmskog kampa "Interakcija"

ČAČAK - Mlada ekipa sineasta, učesnika međunarodnog filmskog kampa "Interakcija" u Požegi, završila je danas u Čačku višednevno snimanje filma o erotskom nasleđu ovog grada.

Posle montaže, film će biti prikazan 12. avgusta u požeškom Kulturnom centru prilikom zatvaranja kampa koji se održava već pet godine.

Reditelj filma je Meksikanac Alberto Resendes, kamerman Džon Krejn iz Velike Britanije, dizajner zvuka Albina Grinuite iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Litvanije, dok su montažer i produ- cent Davor Bosankić i Ana Amić, oboje iz Srbije.

"Obično se govori o kulturnom nasleđu, a mi smo za osnovu priče izabrali temu ljubavi kroz prikazivanje tradicionalnog odnosa jedne sredine prema erotizmu, seksualnosti i običajima", rekao je Tanjugu reditelj Resendes.

Montažer Bosankić je dodao da je polazna ideja filma da je nasleđe, pa i erotsko jedna vrsta poklona budućim naraštajima.

Zanimljivo je ,recimo,kako su se naši preci dovijali u ne tako dalekim vremenima kada je ljubav morala da se krije ili kako se danas odnosimo prema ovoj tematici,na primer, prilikom slučaja da nešto ne smemo, ali iskreno želimo, kao što je ulazak u seksi-šop u jednom relativno malom gradu.

Autori ovog filma ističu da njihovo delo nema intelektualističke ambicije, već je pravljeno u narativnom, krajnje dokumentarnom tonu.

Međunarodni filmski kamp, otvoren u Požegi 27.jula, okupio je 20 studenata filmskih akademija iz 15 zemalja.

Podeljeni u četiri ekipe, oni su proteklih dana snimili četiri dokumentarna filma inspirisana ljudima i ambijentom Čačka, Užica, Arilja i Požege.

Dan posle zatvaranja kampa, sva dela će biti prikazana u Kulturnom centru "Reks"u Beogradu, a potom će uslediti projekcije na filmskim akademijama i festivalima širom sveta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.