Fenomenalni Rajković za finale!

Izvor: B92, 29.Jul.2013, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fenomenalni Rajković za finale!

U ovim trenucima mlada reprezentacija Srbije igra polufinalni meč Evropskog prvenstva, za igrače do 19 godina u Litvaniji, protiv selekcije Portugalije.

Srbija je kao prvoplasirana prošla kroz veoma jaku grupu A, pobeđene su Turska i Gruzija, a sa Francuzima je izboren remi vredan čelne pozicije.

S druge strane, Portugalija je morala da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se zadovolji drugom pozicijom grupe B iza Španije, koja je pobedila u prvom kolu. Usledile su dve pobede sa četiri data gola, nad Holandijom i Litvanijom, za prolaz u polufinale.

Sam početak meča obeležio je skandal od strane domaćina takmičenja.

Tekstualni prenos meča pratite na našem sajtu...

Penal serija:

Srbija - Portugalija - 0:0

Pavlovski X - Edgar Le O

Milinković-Savić O - Orta O

Meleg X - Gedeš X

Gaćinović O - Rafael X

- Tešeira X

Kraj drugog produžetka - Nije bilo izglednih prilika u drugih 15 minuta. Uglavnom se igralo na sredini terena, a obe ekipe pokušavale su dugim loptama da stvore šansu za pogodak.

Kraj prvog produžetka - U samom finišu produžetka Markoš Lopeš imao je odličnu priliku, ali je nije iskoristio. Poslednju izmenu vrše Portugalci, na terenu je Tešeira.

100. minut - U produžetku obe ekipe igraju vrlo oprezno, bez mnogo napadačkih ambicija. Tek u 99. minutu Portugalci su na tren bili opasni, ali je Golubović izbacio u poslednjem trenutku ispred Orte.

Kraj regularnog toka meča - U poslednjih desetak minuta nismo videli izglednije prilike. Portugalci su opet preuzeli inicijativu, uspeli u nekoliko navrata da uđu u kazneni, ali ne i da treći put savladaju našeg golmana. Slede produžeci, dva puta po 15 minuta, a ako i tada ne bude promena uslediće penali.

Selektor 'Orlića' Ljubinko Drulović izvršio je izmene - umesto Đurđevića, Lukovića i Antića ušli su Gačinović, Meleg i Urošević. Selektor Portugala izvršio je dve promene i ima još jednu izmenu na raspolaganju.

85. minut - GOL - Portugalci su posle vođstva nastavili u istom ritmu, ali im se nonšalantnost obila o glavu. Gačinović, koji je samo nekoliko minuta ranije zamenio strelca prvog gola Đurevića, je odličnim prijemom jednu dugu loptu pretvori u gol šansu, na ivici šesnesterca je prebacio loptu na levu nogu i preciznim udarcem je poslao po zemlji u levi ugao - 2:2.

78. minut - GOL - Nisu naši momci uspeli da povrate ritam sa početka meča, dok su Portugalci nastavili na pritiskaju i stigli do preokreta. Dugo su kombinovali na levoj strani. Rafael je uputio centaršut na penal, Guedeš je bio najviši u skoku i poslao loptu od stativu u gol - 2:1

55. minut - GOL - Prvih 15 minuta nastavka proteklo je u istom ritmu kao i sam finiš prvog poluvremena - u napadima Portugalaca, što im se i isplatilo. Bernar, preko koga idu uglavnom sve akcije, je odigrao dupli Ortom i iz prve preciznim udarcem iz sredine kaznenog poslao loptu u desni ugao gola Radakovića - 1:1.

Poluvreme - Do kraja prvog dela igre nije bilo previše uzbuđenja. Mitrović je uspeo da postigne još jedan gol, koji je opravdano poništen zbog ofsajda. Portugalci su, i pored nešto veće inicijative, uglavnom akcije završavali nedovoljno preciznim šutevima.

30. minut - Posle vođstva i još nekoliko solidnih prilika, našim momcima je malo pala koncentracija. Ekipa sa Pirineja je preuzela kontrolu na sredini terena, ali nije uspela da ozbiljnije ugrozi gol Rajkovića. S druge strane, Srbija preti uglavnom akcijama preko boka.

20. minut - Samo dva minuta posle gola, mogla je Srbija i do dva gola prednosti, ali je Mitrović posle solo akcije za malo bio neprecizan. Igra se uglavnom odigrava na sredini terena, uz sporadične napade preko krila. Portugalci su prvi put pripretili iz daljine u 18. minutu, da bi Mitrović, posle još jedne solo akcije, pogodio spoljni deo mreže, iz dosta teške pozicije.

6. minut - GOL - Naši momci su fenomenalno otvorili meč. Mitrović je proigrao Đurđevića, koji je iz sredine odložio loptu Goluboviću na desni bok, da bi mu ovaj uzvratio preciznim centaršutem za vođstvo naše reprezentacije. Mladi napadač Rada je odlično skočio i zakucao loptu u dalji ugao gola Bruna Varele - 1:0.

Sastavi:

Srbija: Rajković, Golubović, Antić, Filipović, Veljković, Milinković-Savić, Pavlovski, Luković, Maksimović, Đurđević - Mitrović.

Portugal: Bruno Varela, Žoao Kanselo, Figueiredo, Luiš Rafael, Silva, Bernardo Silva, Podstavski, Markos Lopes, Karlos Mane - Alešandre Guedeš.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fenomenalni Rajković za finale!

Izvor: B92, 29.Jul.2013

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina, pošto je posle dramatične penal serije savladala Portugaliju - 3:2..Posle regularnog toka rezultat je bio 2:2, a fenomenalni golman Srbije Predrag Rajković odbranio je tri penala, da bi Mitrović potvrdio...

Nastavak na B92...

Vaterpolo uživo: Derbi starih poznanika

Izvor: RTS, 30.Jul.2013, 12:05

Srbija - Crna Gora 6:6 (poluvreme). Vaterpolo reprezentacija Srbije igra u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv selekcije Crne Gore. Srbija jeste ekipa koja je najviše pokazala na ovom šampionatu, kod svih poznavalaca figurira kao prvi favorit za zlato, ali dueli protiv Crne Gore su po pravilu neizvesni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.