Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2021, 19:57

Fenerbahče u centru pažnje, Ulanovas odlazi, stiže šuter koga je Alimpijević lansirao

Promene u istanbulskom klubu

Sezona se tek završila, a vesti o promenama u redovima Fenerbahčea ima na pretek.

Gotovo da ne prođe dan, a da se bar dve do tri informacije ne pojave, zbog čega se u košarkaškoj javnosti pojavila simpatična konstatacija: “Prema izvorima, Fenerbahče je zainteresovan za svakog igrača na tržištu“.

04.00: (1,80) Denver (12,5) Finiks (2,25)

Ali, u Istanbulu je zaista dosta aktivno. Najnovija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vest glasi – Fenerbahče raskida saradnju s Edgarasom Ulanovasom. Litvanski reprezentativac i jedan od prvih igrača koji je pojačao Fener od dolaska Igora Kokoškova nije zadovoljio očekivanja stručnog štaba, zbog čega je dobio odrešene ruke da potraži novu sredinu. Ulanovas je s Fenerom potpisao ugovor na dve godine, ali nije odigrao ni izbliza tako kvalitetno kao u Žalgirisu godinu dana ranije. On je na 28 utakmica u Evroligi beležio 4,5 poena na 40 odsto za tri, te 1,6 skokova i 1,4 asistencije. Posle solidnog početka, kasnije potpuno ispario njegov napadački učinak i zato se priprema teren za dolazak novih igrača.

A jedan od njih biće Marijal Šajok. Na prvi pogled nepoznato ime široj javnosti, ali radi se o kanadskom šuterski korenima iz Sudana koji je odigrao strašnu prvu sezonu u Evropi i to u dresu Burse koju sa klupe predvodi Dušan Alimpijević. Šajok je bio ubedljivo najbolji igrač Burse u sezoni za nama i u turskom prvenstvu je beležio 19 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, te prosečan indeks korisnosti 21,4! Sa Bursom je potpisao ugovor početkom godine i bio je dogovoren do kraja sezone.

Njega je 2019. godine kao 54. pika na draftu birala Filadelfija za koji je u takmičarskoj 2019/20 odigrao četiri utakmice. Ostatak vremena proveo je u Delaveru, a posle duže pauze stiže u Bursu gde je pokazao kvalitet. Videćemo da li i dovoljan za Evroligu.

Fenerbahče je praktično dogovorio transfer Akila Polonare iz Baskonije i nekadašnjeg košarkaša Himkija Devina Bukera, produžen je ugovor s Dajšonom Pjerom, a interesantni su još Pjerija Henri i Vasilije Micić, koga je istanbulski klub zvao u svoje redove.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.