EP: Srbija u Grupi B sa bivšim jugoslovenskim republikama

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2012, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Srbija u Grupi B sa bivšim jugoslovenskim republikama

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi B na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013. godine sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom, odlučeno je danas žrebom u Postojnskoj jami.

Ponovo na Crnogorce - košarkaši Srbije

 

Srbija će se na Evropskom prvenstvu u Sloveniji takmičiti u Grupi B, u Jesenicama sa Makedonijom, Litvanijom, Crnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom.

 

U Grupi A, u Ljubljani, takmičiće se Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Ukrajina, Belgija, Izrael, u Grupi C, u Celju, Španija, Slovenija, Hrvatska, Poljska, Gruzija, Češka, a u Grupi D, u Kopru, Rusija, Grčka, Italija, Finska, Turska i Švedska.

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je danas da je cilj ekipe na Evropskom prvenstvu 2013. da se plasira na Svetsko prvenstvo

2014. godine.

 

Kako se navodi na sajtu Košarkasskog saveza Srbije (kss.rs), Ivković je ocenio da su grupe prilično ujednačene i da nije važan sastav grupa u preliminarnoj fazi.

 

"Za nas je najvažnije da budemo maksimalno spremni za prvu utakmicu koju ćemo igrati na šampionatu sa Litvanijom, a zatim da od utakmice do utakmice krčimo plasman u drugi krug", rekao je Ivković.

 

Ukoliko Srbija zauzme jedno od prva tri mesta igraće u drugoj fazi sa reprezentacijama iz Grupe A.

 

Prema njegovim rečima, prvi cilj je da ekipa prođe u drugu fazu.

 

"Gledajući sastav Grupe A sa kojom se ukršta naša grupa, mislim da bi u drugoj fazi mogli ozbiljno da konkurišemo za plasman medju prve četiri ekipe koje idu u četvrtfinale. Jako je bitno da se tim dobro pripremi za četvrtfinale, jer bi nas uspeh u toj utakmici direktno odveo na sledeće Svetsko prvensrvo", rekao je Ivković.

 

On je dodao da bi za Srbiju bio veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u Sloveniji plasman koji obezbedjuje učešće na SP 2014.

 

"Sve preko toga bio bi vanserijski rezultat", rekao je Ivković. 

 

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 22. septembra 2013. godine.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.