Dvojica u napadu i četvorka Srbije za B diviziju!

Izvor: Mondo, 20.Nov.2018, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica u napadu i četvorka Srbije za "B" diviziju!

Srbija nije stvarala dovoljan broj šansi, ali je ulazak Aleksandra Prijovića na pauzi - i igra s dva napadača - donela željeni efekat. "Orlovi" su postigli četiri gola i slavili u svojoj grupi Lige nacija, obezbedili baraž i B diviziju.

Bila nam je potrebna pobeda - i ostvarili smo je!

Mučila se Srbija u prvom poluvremenu protiv Litvanije, gosti su čak zatresli i prečku našeg gola, ali je ulazak Aleksandra Prijovića pokrenuo našu ekipu koja je postigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << četiri pogotka i tako "overila" prvo mesto u svojoj grupi Lige nacija - i plasirala se u "B" diviziju.

Ovaj trijumf našoj reprezentaciji je važan i zbog toga što smo dobili šansu da ukoliko kroz kvalifikacije za EURO2020 ne ostvarimo plasman na završnu smotru - to možemo kroz baraž.

Na pauzi nam rezultat iz Podgorice (Crna Gora - Rumunija 0:1) nije išao na ruku, ali su kola "krenula uzbrdo" posle autogola Žulpe u 51. minutu, pa šestog pogotka Aleksandra Mitrovića u 58. kojim je postao i najbolji strelac takmičenja.

Kiks Predraga Rajkovića u 64. koji je u gol pretvorio Petravičijus nije pokvario utisak Srbije pošto je Prijović pogodio u 71. minutu, pa tri minuta kasnije asistirao Ljajiću.

Pred malobrojnom publikom, na mokrom i teškom terenu u Humskoj:

SRBIJA - LITVANIJA 4:1 (0:0)

Uskoro opširnije...

"Orlovi" večeras u Humskoj (20.45) igraju meč poslednjeg kola Lige nacija protiv Litvanije i uz tri boda, ma kakav rezultat bio na meču između Crne Gore i Rumunije, plasiraćemo se u "B" diviziju ovog takmičenja, odnosno izborićemo baraž za EURO2020 - ukoliko kvalifikacije ne prođu kako smo zamislili.

Naša reprezentacija je upravo protiv Litvanaca počela novo takmičenje i slavila minimalnim rezultatom tokom septembra u Vilnjusu (1:0), u meču u kom je Dušan Tadić promašio jedanaesterac, a tim sa Baltika imao veliku šansu u finišu da uzme bod...

Nadamo se da se takve neopreznosti, kakve smo videli i pre tri dana s Crnom Gorom (2:1), neće ponoviti našoj reprezentaciji i da će mirno privesti takmičenje kraju.

Ukoliko Srbija remizira večeras sa Litvanijom, a Rumunija savlada Crnogorce u gostima, naši zapadni susedi će preuzeti prvu poziciju zbog gola u gostima u međusobnom susretu. Zbog toga je jasno da "orlovi" ne smeju da kalkulišu i da idu na tri boda!

U sastavu Srbije zbog povreda nema Dušana Tadića, Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, tako da će kapiten biti Antonio Rukavina.

U startnih 11 vraćaju su umesto njih Rodić, Lukić i Živković.

Naš reporter će biti na licu mesta, tako da vas ovde očekuju fotografije, snimci i izjave.

SRBIJA: Rajković - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić - Maksimović, Lukić (od 77. Fejsa), Živković, Ljajić (od 82. Aleksić), Gaćinović (od 46. Prijović) - Mitrović.

LITVANIJA: Šetkas - Baravikas, Girdvainis, Januševskis, Slavickas - Žulpa, Kazlauskas (od 54. Šernas), Vorobjovas (od 68. Matulevičijus), Sirgedas, Petravičius - Černih.

Meč sudi estonski arbitar Kristo Tohver.

DIVIZIJA "C" - GRUPA 4, 6. KOLO

Srbija - Litvanija 4:1 (0:0)

/Žulpa 51ag, Mitrović 58, Prijović 71, Ljajić 74 - Petravičijus 64/

Crna Gora - Rumunija 0:1 (0:1)

/Tukudean 44/

TABELA: Srbija 14, Rumunija 12, Crna Gora 7, Litvanija 0.

IZ MINUTA U MINUT:

90 + 1' - KRAJ!

90' - Još minut nadoknade.

82' -
Zanimljivo, Danijel Aleksić ulazi u igru mesto Adema Ljajića.

77' - Ljubomir Fejsa, posle dugo vremena, na terenu za Srbiju. Izlazi Lukić.

74' - GOOOOOOOOOL! LJAJIĆ! 4:1!

Sada je Prijović bio u ulozi asistenta pošto je fantastično proigrao Adema Ljajića koji je "utrčao" iza leđa odbrane, a onda lobom savladao Šetkasa.

71' - GOOOOOOOOOL! PRIJOVIĆ! 3:1!

Andrija Živković danas fantastično pronalazi svoje napadače, pa sada "pogađa" Prijovića koji se izvio i postigao drugi gol u dresu Srbije.

66' -
Zaigrali su se igrači Srbije pred golom Litvanije, pa posle "podignute pete" Ljajića loptu je "poklopio" Aleksandar Mitrović - jako, ali i pored gola.

64' - GOL! PETRAVIČIJUS! 2:1!

Černih je umakao Rodiću, poslao centaršut na peterac, ali je Predrag Rajković reagovao dosta loše, "bacio" loptu Petravičijusu na nogu, a ovaj se u okretu odlično snašao i smestio loptu u njegovu mrežu.

Tek treći gol Litvanije u Ligi nacija.

58' - GOOOOOL! ALEKSANDAR MITROVIĆ! 2:0!

Zaigrala je Srbija bolji fudbal u drugom poluvremenu i iskoristila svoju prednost u skoku, pa na taj način dolazimo i do drugog gola.

Andrija Živković je odlično centrirao sa desne strane, Aleksandar Mitrović je još bolje nadskočio svog rivala i postigao šesti pogodak u Ligi nacija. Sada je najbolji strelac ovog takmičenja!

57' - Prijović!

Definitivno je uneo živost u igru našeg tima napadač PAOK-a, ali ovoga puta se stativa isprečila... Živković je poslao sjajan centaršut, bio je već savladan Šetkas posle pokušaja Prijovića. Velika šteta.

51' - GOOOOOL! ODNOSNO - AUTOGOL! SRBIJA VODI!

Odličan je to bio centaršut Ljajića sa desne strane, gađao je Milenkovića, a loptu je posle našeg štopera nesrećno zakačio potiljkom Žulpa i smestio je u sopstvenu mrežu. Velika sreća za Srbiju koja sada ima dobar rezultat.

50' - Rukavina!

Dobar šut desnog beka reprezentacije, ali odlično postavljen golman Litvanije.

46' -
Aleksandar Prijović ulazi odmah na startu drugog dela umesto Mijata Gaćinovića.

45' - Srbija je želela gol do kraja poluvremena, ali udarac Mitrovića posle dobre akcije Živkovića je lako izblokiran. Vrlo loše poluvreme, s dve prilike za nas - i dve za Litvaniju koja je pogodila i prečku, po teškom terenu u Humskoj...

Loša vest iz Podgorice je da Rumunija vodi, tako da nam je pobeda sada neophodna kako bismo zadržali prvo mesto.

35' - Maksimović!

Izborio je Rukavina slobodan udarac iskosa s desne strane nakon što je rivala pogodio u ruku, nije sudija baš vratio loptu na mesto incidenta, međutim ni to nije smetalo Ljajiću da pošalje dobar centaršut na koji je skočio Maksimović - i šutirao malo pored gola. Ostao je skamenjen Šetkusa, ali je Maksimoviću malo zasmetao i Veljković.

32' - Rajković! PREČKA!

Dobar prekid Litvanaca koji su imali najveću šansu na meču. Milenković je promašio loptu, Januševskis je pobegao Rodiću i Maksimoviću, uspeo je da zahvati loptu nogom, Rajković refleksno brani, pa lopta udara u prečku!

30' - Ljajić!


Sada po desnoj strani napada naša reprezentacija pošto je Maksimović "lobovao" odbranu i pronašao Ljajića, ovaj se pored Girdvainisa dobro snašao, međutim pozicija je bila teška i lopta odlazi van okvira gola...

29' - Rajković!

Prelako je Petravičijus "uskočio" ispred Rodića, brzo došao do pozicije za šut, međutim Rajković odlično postavljen i izbacuje loptu u korner. Miloš Veljković je zakasnio u blok, ali koncentracija golmana Makabija na nivou.

26' - Lukić!

Konačno prilika za Srbiju posle prodora Milana Rodića, najaktivnijeg našeg igrača do sada, idealno je vratio loptu na 14-15 metara za Sašu Lukića, vezista Torina je imao mnogo vremena da se namesti, ali je šutirao pravo u golmana Šetkusa. I preslabo!

20' -
Prvi dobar napad Srbije po levoj strani posle saradnje Gaćinovića i Rodića, ali povratna lopta levog beka nije stigla do Adema Ljajića pošto na vreme stiže Žulpa i izbacuje iz kaznenog prostora.

Izvor: Mondo/Jovan Terzić

13' - Dešavanja pred golom Srbije, češće su Litvanci kod Rajkovića nego mi na drugoj strani, ali bez pravih šansi...

6' - Teren je potpuno natopljen, otežava igračima pas igru, a prvi pokušaj beleže Litvanci preko Černiha koji šutira pored gola.

1' - Meč je počeo!

- Ovako trenutno izgledaju tribine u Humskoj. Manje od hiljadu navijača.

Foto: MONDO/Jovan Terzić

- U Humskoj će biti i navijača Litvanije. Čak iako njihova reprezentacija odavno nema nikakvih šansi da prođe dalje...

Foto: MONDO/Jovan Terzić

- Prosek godina naše startne postave je samo 24,45 godina...

- Do početka utakmcie još nešto više od pola sata, a stadion je gotovo prazan.

- Srbija je poslednji put u novembru 2017. godine protiv Južne Koreje zaigrala bez Dušana Tadića, Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, a tada je kapitensku traku nosio Branislav Ivanović. Taj meč je završen rezultatom 1:1.

- U Beogradu trenutno pada kiša, tako da nas u Humskoj očekuje nakvašen teren. Videćemo kome će to više odgovarati...

- Aleksandar Mitrović može da postane najbolji strelac Lige nacija - odnosno da se osamostali na prvom mestu - pošto su pored njega po pet golova dali još i Jura Movisisjan (Jermenija), Stanislav Drahun (Belorusija) i Haris Seferović (Švajcarska). Njihove reprezentacije su već završile učešće u Ligi nacija.

- Informišite se o predstojećem žrebu kvalifikacija za EURO2020.

- Šta je selektor Mladen Krstajić rekao pred meč odluke?


- Danas rođendan slavi jedan od najboljih srpskih fudbalera Dušan Tadić. Ipak, neće ga biti u sastavu zbog povrede...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.