Dončić i družina se nisu oporavili od ispadanja, Litvanci savladali Slovence u doigravanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2023, 16:37

Dončić i družina se nisu oporavili od ispadanja, Litvanci savladali Slovence u doigravanju

Baltička zemlja prebolela Orlove

Košarkaši Litvanije savladali su Sloveniju sa 100:84 u doigravanju Mundobasketa, te će se za peto mesto boriti protiv Letonije, dok će Italijani igrati sa Zmajčekima za poziciju sedam.

Već u prvoj četvrtini Litvanija je podsetila na tim koji je savladao Amerikance. Predvođeni sjajnim Valančijunasom, Litvanci su u prvoj deonici ubacili 33 poena, stekli dvanaest >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poena prednosti i do kraja meča nisu ispuštali vođstvo.

Najviše što je selekcija Slovenije uspela da uradi u ovom meču bio je prilazak na ''minus dva'' početkom trećeg dela.

Litvanci su brzo odbili taj njihov nalet, ponovo su uvećali razliku i do kraja rutinski odradili posao.

Jonas Valančijunas je sa 24 poena i 12 skokova bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Brazdeikis je upisao 15, a Kuzminskas 14 poena.

Kod Slovenaca, Luka Dončić se danas zaustavio na 29 poena i šest skokova. Nikolić ga je pratio sa 14, a novi centar Crvene zvezde Majk Tobi je meč završio sa 13 poena i 9 uhvaćenih lopti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.