Izvor: MozzartSport.com, 22.Jul.2021, 20:05

Čovićeva bomba odjeknula Litvanijom, pobeda Vojvodine na evropskoj premijeri (VIDEO)

Novosađani minimalnom pobedom počeli evropski put (1:0)

Evropski početak kakav se očekivao od Crvene zvezde i Čikaričkog, a sprečili su Kairat i Sumgait, konačno je donela međunarodna premijera Vojvodine. Pogotkom Nemanje Čovića u 70. minutu Novosađani su uspeli da slome otpor litvanskog Panevežisa (1:0) i naprave korak ka trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Disciplina koju je tim Slavoljuba Đorđevića demonstrirao na superligaškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << premijeri i na osnovu koje je sa stadiona "Rajko Mitić" odneo bod, i u Litvaniji je donela željeni rezultat. Uprkos činjenici da je domaćin veoma motivisano ušao u susret, niz pretnji nije poremetio Novosađane niti je uticao da odstupe od svoje filozofije, a nakon što je tempo igre Panevežisa značajno pao u drugom poluvremenu reč je preuzeo najbolji igrač srpskog tima i izvanrednu loptu u prostor Zukića sa desnog boka, iz veoma teške pozicije, pretočio u pobedonosnui gol.

Breme favorita i inspiracija protivnika nisu uspeli da poremete Lale, pa se pristup srpskog predstavnika nije menjao ni nakon vrlo dobrog udarca Dantasa u 16. minutu kada je Simić uz krajnje napore sačuvao mrežu, ili pokušaja istog igrača iz slobodnog udarca u 32. minutu nakon kojeg je lopta pogodila stativu.

Strpljenje i neodstupanje od primarne filozofije moglo je Đorđevićevim izabranicima da se isplati u zavrpnici prvog poluvremena, odnosno u 43. minutu, ali je udarac Čovića glavom posle kornera i uigrane akcije refleksnom reakcijom uspeo da zaustavi Golas.

Uprkos želji domaćina koji je na krilima brazilskog kvarteta pokušavao da održi pritisak na poslednju liniju Novosađana, očigledan umor uticao je da intenzitet igre Panevežisa znatno opadne u nastavku što je vojvodina umela da iskoristi i preuzme glavnu reč te je poslednja linija litvanskog kluba bila na sve većim iskušenjima kako se bližio kraj susreta.

Dva pokušaja Dantasa ispostavila su se kao poslednji trzaji Litvanaca, dok je samo dva minuta nakon nepreciznog udarca sa distance Topića, Zukić jeupisao asistenciju izvanrednim dodavanjem. Na krilima vodećeg pogotka Novosađani su nastavili da vrđe pritisak na odbranu rivala, a samo pet minuta kasnije i drugi put su zatresli mrežu, međutim gol je poništen zbog ofsajda Zukića.

Stidljivi odgovor Litvanaca predstavljao je udarac Kapnidisa, dok je povod za dvostruko zadovoljstvo Lala predstavljao internacionlni debi supertalentovanog Uroša Kabića, igrača o kojem će se tek pisati.

PRVI MEČ 2. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU KONFERENCIJE

PANEVEŽIS - VOJVODINA 0:1

/Čović 70/

Stadion Aukstaitijos

Sudija: Alan Durije (Luksemburg)

Panevežis (4-2-3-1): Golas - Rafael Floro, Bisi, Januševski, Pereira - Eliošijus, Kozoronis - Sarpong, Dantas, Janauskas - Elias.

Vojvodina (4-2-3-1): Simić - Cucin, Stevanović, Kovačević, Devetak - Topić, Maksimović (od 62. Busnić) - Simić (od 82. Kabić), Čović, Novevski (46. Bastajić) - Mrkaić (od 62. Zukić).

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.