Čović: Đilasa za predsednika KSS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2011, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Đilasa za predsednika KSS

BEOGRAD -

Predsednik FMP-a Nebojša Cović ocenio je večeras da je stanje u Košarkaškom savezu Srbije izuzetno loše i naveo da bi najbolji kandidat za mesto predsednika Saveza bio gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Čović je agenciji Beta kazao da je stanje u košarkaškoj organizaciji izuzetno loše, naročito pred izazove koji očekuju reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji u smislu kvalifikacija za Olimpijske igre.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Zato smatram da je potrebno učiniti napor da se sa Dušanom Ivkovićem pod hitno obave razgovori kako bi on promenio svoj stav i nastavio započet posao. Da bi se to uradilo, neophodno je da na poziciji predsednika Saveza imamo čoveka sa autoritetom, a po mom mišljenju najviše bi na sređivanju situacije u košarci mogao da uradi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas", rekao je Čović.

On je kazao da tom predlogu ne vidi alternativu, a naročito zbog toga što bi Đilas, kako je naveo, mogao da mobiliše i košarkaške legende, poput Vlada Divca, Predraga Danilovića, Žarka Paspalja i drugih, koji su veliki prijatelji sa Ivkovićem i da se na taj način dođe do rešenja problema u srpskoj košarci.

"Ne vidim potencijalnog protivkandidata Đilasu. Tim, jednim potezom bismo rešili sve probleme. On ima dovoljno i energije i ljubavi za ovaj sport", rekao je Čović i pozivao javnost da podrži taj predlog.

Đorđević zainteresovan za selektorsko mesto

Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević zainteresovan je da preuzme funkciju selektora nacionalne reprezentacije, prenele su ranije danas "Večernje Novosti".

"Svaki trener u Evropi seo bi na klupu Srbije. Kada to kažem, mislim na Serđa Skariola, Etorea Mesinu...Takve su i moje ambicije", izjavio je Đorđević za beogradski dnevnik.

Kako je ocenio, rukovodstvo nacionalnog saveza trebalo bi da još jednom razgovara sa dosadašnjim selektorom Dušanom Ivkovićem i zamoli ga da nastavi sa radom.

"Ukoliko Ivković to ne želi, treba mu skinuti kapu i zahvaliti na svemu što je uradio za Srbiju i pitati ga da pomogne savetima. Sledeći za razgovor bili bi Svetislav Pešić i Željko Obradović, velika trenerska imena evropske košarke", smatra Đorđević.

Ivković je pre tri dana pismom obavestio rukovodstvo KSS da podnosi ostavku zbog, kako je naveo, fizičke i mentalne preopterećenosti.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.