Brigada Poljske, Litvanije i UKR

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brigada Poljske, Litvanije i UKR

Varšava -- Poljska, Ukrajina i Litvanija potpisale su danas sporazum o formiranju zajedničke vojne jedinice sa ciljem jačanja vojne saradnje.

Sporazum su potpisali ministri odbrane tri zemlje, a sedište zajedničke brigade koju će činiti nekoliko hiljada vojnika, biće u Poljskoj.

Ta jedinica će, kako je navedeno, učestvovati i u mirovnim misijama.

Poljsko ministarstvo odbrane je saopštilo da je posao na formiranju jedinice, koja će delovati pod pokroviteljstvom UN, počeo još 2007.

U saopštenju se, međutim, ne iznose detalji, niti da li će sukobi u Ukrajini uticati na rad te jedinice, prenela je agencija AP.
Pogledaj vesti o: Litvanija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojna jedinica Poljske, Ukrajine i Litvanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2014

Poljska, Ukrajina i Litvanija potpisale su danas sporazum o formiranju zajedničke vojne jedinice sa ciljem jačanja vojne saradnje...Sporazum su potpisali ministri odbrane tri zemlje, a sedište zajedničke brigade koju će činiti nekoliko hiljada vojnika, biće u Poljskoj...Ta jedinica će, kako je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Multinacionalna brigada Poljske, Ukrajine i Litvanije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2014, 00:20

Ministri odbrane Ukrajine, Litvanije i Poljske potpisali su danas u Varšavi sporazum o osnivanju zajedničke multinacionalne jedinice u rangu brigade koja će učestvovati u operacijama pod zastavom OUN, NATO i Evropske unije i po bilateralnim dogovorima a u skladu sa Poveljom OUN. ..Rukovanje: Ministri...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.