Biseru našeg dizanja tegova Balažu Maši Benčiku pokrajinska stipendija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2024, 16:36

Biseru našeg dizanja tegova Balažu Maši Benčiku pokrajinska stipendija

U okviru projekta „Sportski talenti Vojvodine“ u Pokrajinskoj vladi uručeni su ugovori o stipendiranju talentovanim sportistima i sportskim stručnjacima. Stipendija Pokrajinske vlade stigla je i na adresu mladog i izuzetno talentovanog dizača tegova subotičkog “Spartaka” Balaža Maše Benčika, osvajača bronzane medalje na Kupu baltičkih nacija održanom prošle godine u Klaipedi u Litvaniji.

U kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do 73 kilograma oborio je tri nacionalna rekorda za juniore i osvojio tri bronzane medalje u sve tri discipline, dok je u trzaju podigao 115 kilograma i u izbačaju 130 kilograma, što je u totalu 245 kilograma sa telesnom težinom od 71,5 kilograma.

„Mnogo mi znači ova stipendija ko

ja je ujedno i veliko priznanje za moj trud i rad i pre svega postignute rezultate. Posebno je važna u smislu da se i dalje mogu fokusitati na treninge i što uspešnije bavljenje ovim sportom“ – kaže nakon potpisivanja ugovora o stipendiji naš reprezentativac Balaž Maša Benčik.

U poslednje dve-tri godine na međunarodnoj sceni se pojavila plejada mladih i talentovanih dizača tegova.

„Voleo bih da nastupam na većim međunarodnim takmičenjima kako bi potvrdio svoj talenat i kvalitet među najboljima. U svakom slučaju cilj su mi medalje. Početkom jula će biti veliko međunarodno takmičenje u Nemačkoj i krajem godine državno prvenstvo“ – dodaje Benčik.

Među korisnicima pomenutih stipendija Pokrajinske vlade su sada već naši uspešni sportisti teniser Laslo Đere, rvači Mate i Viktor Nemeš, naša reprezentativka u plivanju Anja Crevar i mnogi drugi.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.