Barozo apelovao na podršku evru

Izvor: Politika, 02.Jun.2010, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barozo apelovao na podršku evru

VILJNUS – Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo je apelovao na članice Evropske unije da podrže ugroženi evro u vreme kad se blok bori sa finansijskom krizom koja je izazvala značajan pad vrednosti zajedničke evropske valute.

Barozo je na samitu zemalja u regionu Baltičkog mora, koji se održava u prestonici Litvanije - Viljnusu, istakao kako je "važno da evro ostane jaka valuta vredna poverenja", uz napomenu da je vrednost evra prema dolaru sad iznad nivoa iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vremena kad je evropska valuta tek ušla u upotrebu, prenela je agencija AP.

Jedanaest zemalja sa izlazom na Baltičko more nastoje da na samitu u Vilnjusu dogovore unapređenje saradnje u regionu koji je u velikoj meri pogođen globalnom ekonomskom krizom.

Tanjug

[objavljeno: 02/06/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.