Bajden otputovao na evropsku turneju, posetiće Britaniju, Litvaniju i Finsku

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 17:19

Bajden otputovao na evropsku turneju, posetiće Britaniju, Litvaniju i Finsku

Predsednik SAD Džozef Bajden otputovao je danas na evropsku turneju tokom koje će posetiti Veliku Britaniju, Litvaniju i Finsku, javlja Rojters.

Bajden će večeras stići u London, a narednog dana će se sresti sa britanskim kraljem Čarlsom III, prvi put od kada je krunisan.

On će razgovarati i sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom u Dauning stritu. Sledeća poseta je samit NATO u Viljnusu, u Litvaniji. Bajden će provesti dva dana u glavnom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Litvanije, koja je domaćin godišnjeg samita NATO.

On će učestvovati na sastancima sa liderima i održati govor na Univerzitetu u Viljnusu. Konačna stanica je Helsinki, gde se očekuje da će Bajden u četvrtak proslaviti proširenje NATO sa Finskom kao najnovijom članicom alijanse. Ova nordijska zemlja je u aprilu postala 31. članica NATO.

Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao je da će Bajdenovo putovanje "pokazati predsednikovo vođstvo na svetskoj sceni", navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden krenuo na evropsku turneju

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2023

Predsjednik SAD Džozef Bajden otputovao je danas na evropsku turneju tokom koje će posjetiti Veliku Britaniju, Litvaniju i Finsku, javlja Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.